SP - "Drim tim" brojao do 119!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.09.2014.
23:01
Izvor: Sportske.net

Drugi četvrtfinalni duel na Mundobasketu u Španiji očekivano je završen pobedom Sjedinjenih Američkih Država ali je trijumf nad Slovenijom bio preterano ubedljiv ako se uzme u obzir kvalitet "Zmajčeka".

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Nakon trijumfa Litvanije i plasmana u polufinale Mundobasketa, Sjedinjene Američke Države priključile su se Litvancima u završnici planetarne smotre.

"Drim tim" je večeras u drugom četvrtfinalnom susretu Mundobasketa savladao Sloveniju rezultatom 119:76 (29:22, 20:20, 37:22, 33:12) i lako stigao do očekivanog plasmana u polufinale.


Dogodilo se "Zmajčekima" da pretrpe težak poraz, teži no što je Amerika priredila Meksiku u osmini finala kada su "Sombrerosi" preslišani sa 23 poena razlike.

Nije pomoglo Slovencima ni to što su do poluvremena održavali korak za Amerikancima jer je u nastavku igre usledila prava rapsodija "Drim tima" koju je predvodio Klej Tompson sa 20 postignutih poena.

Amerika je u drugom poluvremenu postigla 70 poena a Slovenci su u istom periodu ubacili svega 34 poena pa poraz od 43 poena razlike ne treba da čudi.

Kada se poenterskom učinku doda 54 skoka i duplo više asistencija reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država postaje jasno da "Zmajčeki" nisu imali šanse u ovom duelu i da se posle četvrtfinala opraštaju od Mundobasketa dok Amerika nastavlja svoj pohod ka projektovanom finalu sa Španijom.

Ne propustite