SP - Grci i Litvanci sigurni na startu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.08.2014.
21:59
Izvor: Sportske.net

Košarkaške reprezentacije Grčke i Litvanije upisale su očekivane pobede prvog dana takmičenja po grupana na Svetskom prvenstvu u Španiji.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Poraz evropskog prvaka Francuske ostaje jedino "iznenađenje" prvog dana takmičenja po grupama na Mundobasketu u Španiji nakon još dva meča igrana od 20 časova.

Reprezentacije Grčke i Litvanije uspele su da bez većih problema upišu startne pobede na Svetskom prvenstvu pa do kraja večeri ne treba očekivati nikakvo čudo u duelima SAD i Finske, odnosno domaćina Španije i Irana.

Heleni su na startu SP bili bolji od Senegala i slavili rezultatom 87:64 (18:9, 27:8, 19:19, 23:28) čime je kompletirano prvo kolo u grupi "B".


Reprezentaciju Grčke do prve pobede na Mundobasketu predvodio je Kostas Kajmakoglu sa 20 poena i 8 skokova. U reprezentaciji Senegala Gorgui Si Dieng postigao je 21 poen ali su uz njega rapoloženi za igru bili još samo Bađi (14 pts) i Ndoje (11 pts).

Posle prvog kola u grupi "B" vodi Argentina, druga je Grčka, a treća Hrvatska. Sve tri reprezentacije upisale su pobede a poražene selekcije su Filipini, Portoriko i Senegal.

Poslednja utakmica prvog kola u grupi "D" završena je trijumfom Litvanije nad selekcijom Meksika.

Vicešampion Evrope slavio je rezultatom 87:74 (22:27, 23:14, 22:12, 20:21) pa posle prvog kola zauzima lidersku poziciju u grupi "D" ispred Angole i Slovenije.


Zavesu na prvo kolo grupne faze takmičenja spustiće selekcija Španije duelom sa Iranom a pre toga će u fokusu biti "Drim Tim" koji ne bi trebalo da ima većih poteškoća u meču sa Finskom.

Ne propustite