SP - Iznenađenje Angole ili bežanje "Ozija" od Amera?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.09.2014.
15:12
Izvor: Sportske.net

Prvi meč šestog takmičarskog dana na SP u Španiji doneo nam je interesantan ishod u duelu Australije i Angole pa ostaje da se vidi da li je po sredi iznenađenje ili klasično kalkulisanje od strane "Ozija".

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Prva utakmica šestog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u Španiji završena je pobedom reprezentacije Angole koja je "šokirala" selekciju Australije.

Nakon sjajnog otvaranja utakmice i prednosti od 15 poena na poluvremenu, Australija je doživela poraz rezultatom 91:83 (17:22, 12:20, 34:23, 28:18) čime je sebe stavila u položaj da sa treće pozicije nastavi takmičenje.

Ne treba nužno govoriti o tome da je reč o teoriji zavere ali ukoliko Litvanija večeras savlada Sloveniju "Oziji" će u osminu finala na drugoplasiranu ekipu grupe "C" što će biti Ukrajina, Turska ili Dominikanska Repulika.

Sve su to reprezentacije protiv kojih Australija može da igra ali je poenta u tome da su "Oziji" ovim porazom, a ukoliko Litvanija savlada Sloveniju, obezbedili sebi poziciju u kojoj će izbeći duel sa Sjedinjenim Američkim Državama sve do eventualnog polufinala.

Da dodamo i to da je Angola ostala u trci za osminu finala ali će joj za to ostvarenje biti neophodan poraz Meksika od Južne Koreje.

Dakle, ukoliko Litvanija večeras savlada Sloveniju eto Austrlijancima šanse da se uz veliku borbu domognu i polufinala Mundobasketa.

Ne propustite