SP - "Kiviji" oprostili Turcima

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.08.2014.
17:47
Izvor: Sportske.net

U drugom meču prvog kola grupne faze na SP u Španiji selekcija Novog Zelanda nalazila se na korak od trijumfa nad aktuelnim viceprvakom sveta ali je Turska na kraju izbegla poraz i upisala dva boda.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Prvo iznenađenje na Mundobasketu u Španiji moglo je da bude viđeno već prvog dana, ako se uopšte može reći da bi trijumf Novog Zelanda nad Turskom bio iznenađenje.

Kiviji su u drugom kolu grupe "C" bili na korak od trijumfa nad aktuelnim viceprvakom sveta ali su na kraju pretrpeli poraz i ostali kratkih rukava.

Turska je na kraju slavila rezultatom 76:73 (8:17, 20:21, 24:18, 24:17) a preokret viceprvaka sveta usledio je tek tokom drugog dela meča.

Novi Zeland je održavao do sredine četvrte deonice a onda su Turci trojkom preokrenuli rezultat i do kraja zadržali minimalnu prednost dovoljnu za prvi trijumf na SP.

Najefikasniji u redovima pobedničke reprezentacije bio je Oguz Savaš sa 16 postignutih poena, dok je Novozelanđane predvodio fantastični Vebster sa 22 poena.

U prvom meču grupe "C" Ukrajina je ranije danas savladala Dominikansku Republiku a poslednji par prvog kola čine SAD i Finska.

Ne propustite