SP - Meksiku okršaj za osminu finala

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.09.2014.
15:14
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Meksika savladala je selekciju Angole u prvom meču trećeg kola grupe "D" na Mundobasketu čime je trasirala sebi put ka plasmanu u osminu finala.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Prvi meč četvrtog takmičarskog dana na Svetskom prvenstvu za košarkaše u Španiji odigrale su selekcije Meksika i Angole u okviru trećeg kola grupe "D".

Meksiko je savladao aktuelnog šampiona Afrike rezultatom 79:55 (15:20, 21:15, 21:10, 22:10) čime je praktično obezbedio plasman u osminu finala, imajući u vidu da ima isti skor kao Angola ali i duel sa Južnom Korejom koji bi trebalo da dobije.

Najbolji pojedinac na današnjem susretu bio je reprezentativac Meksika Hektor Hernandez pošto je za 27 minuta igre ubacio 24 poena i tome dodao 4 skoka.

U selekciji Angole istakao se Valdelisio Žoakim sa 13 poena i 5 skokova ali njegov i učinak Janika Moreire (11 pts), nisu bili dovoljni šampionu Afrike da se ozbiljnije suprotstavi reprezentaciji Meksika.

Angola se do kraja grupne faze takmičenja sastaje sa Slovenijom i Australijom, dok Meksiko ima priliku da pobedom nad Južnom Korejom overi četvrtu poziciju u grupi i plasman u osminu finala, s tim što bi u tom slučaju u prvoj rundi eliminacione faze takmičenja igrao protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Ne propustite