SP – Novi poraz za srpski dubl

Autor: Miloš Marković
sreda 23.05.2012.
15:08
Izvor: Sportske.net, Nedeljka Zebić

Dubl reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu za timove koje se održava u Diseldorfu zabeležio je novi poraz. Bolji od Zimonjića i Jankovića bili su bolji Kunitsin i Tursunov.

Nedeljka Zebić
Nedeljka Zebić

Povezane vesti

Srbija je porazom završila duel protiv selekcije Rusije.

Nakon ekspresnih pobeda koje su u singl konkurenciji zabeležili Troicki, a za njim i Tipsarević za 2:0 protiv Rusije, dubl nije imao sreće.

Srpski duo koji je činio Nenad Zimonjić i mladi Miki Janković poražen je rezultatom 2:0 od ruskog dubla koji su činili Kunitsin i Tursunov.

Meč koji je trajao 1 sat i 33 minuta rešen je u taj brejku drugog seta kada naši teniseri nisu uspeli da sačuvaju veliku prednost i odu u treći set.

Naime, prva deonica igre donela je trijumf Rusima rezultatom 7:5, dok je u drugoj deonici viđena dosta izjednačenija igra.

Ipak, nakon serije naših tenisera koji su pokazali očekivanu neuigranost, te prednosti od 4:0 u odlučujućem taj-brejku drugog seta, Rusi uspevaju da se vrate u igru i osvoje i drugu deonicu igre za konačnu pobedu.

Krajnji ishod meča Janković/Zimonjić – Kunitsin/Tursunov 0:2 (5:7, 6:7).

U svakom slučaju, naša selekcija je zabeležila ukupnu pobedu nad Rusima, a naredni protivnik našeoj selekciji biće reprezentacija Nemačke.



Ne propustite