SP - Novi Zeland poslao Ukrajinu kući!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.09.2014.
17:01
Izvor: Sportske.net

Pobedom nad selekcijom Finske reprezentacija Novog Zelanda plasirala se u osminu finala Mundobasketa a Ukrajina će kući osim ako ne priredi prvorazrednu senzaciju i u poslednjem kolu savlada Sjedinjene Američke Države.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Razvilo se klupko u grupi "C" već posle prve utakmice petog kola koju su tokom popodneva odigrale selekcije Finske i Novog Zelanda.

Reprezentacija koja je u poslednjem kontrolnom susretu pred početak Prvenstva savladala Srbiju upisala je drugu pobedu u grupi "C" koja joj je donela siguran plasman u osminu finala!

"Kiviji" su u poslednjem meču u svojoj grupi savladali Finsku rezultatom 67:65 (18:12, 26:20, 13:13, 10:20) pa sa skorom 2-3 i boljom koš razlikom u odnosu na Ukrajinu sasvim sigurno ide u osminu finala.

Ukrajina bi do plasmana u osminu finala posle trijumfa Novog Zelanda mogla samo ukoliko savlada Ameriku što bi bilo ravno čudu.

Ovako, ostaje samo da se vidi ko će slaviti u duelu Turske i Dominikanske Republike kako bi se videlo ko će od te dve reprezentacije u osminu finala.

Ukoliko Dominikanska Republika iznenadi viceprvaka sveta, Turci bi se u osminu finala plasirali kao četvrtoplasirani iz grupe, dok bi u obratnom slučaju Novi Zeland bio četvrti, Dominikanska Republika treća, Turci drugi a Amerika prva.

Ne propustite