SP - Poraz Senegala, Hrvatskoj šansa da izbegne Španiju

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.09.2014.
15:59
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Filipina ostvarila je prvi trijumf na SP u Španiji u poslednjoj utakmici koju je odigrala u grupnoj fazi takmičenja.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Drugi meč šestog takmičarskog dana, a prvi u sklopu petog kola u grupi "B", odigrale su reprezentacije Filipina i Senegala, dve selekcije koje su ovaj susret dočekale u totalno različitom ambijentu.

Reprezentacija Senegala obezbedila je plasman u osminu finala Mundobasketa pre poslednjeg meča ali je pobedom mogla da zacementira sebi treću poziciju u grupi čime bi izbegla okršaj sa Španijom.

Trijumf Filipina rezultatom 81:79 (13:19, 24:5, 12:20, 15:20, 17:15) omogućio je reprezentaciji Hrvatske da pobedom nad Portorikom preskoči Senegal i zauzme treću poziciju u grupi čime bi naši zapadni susedi izbegli duel sa Španijom u osmini finala.

Posle prve deonice Senegal je vodio sa četiri poena razlike ali je do poluvremena postigao samo pet poena pa su FIlipini preuzeli kontrolu nad utakmicom a minimalnu prednost imali su sve do završnice susreta kada Moris Ndur pogađa za tri poena i donosi Senegalu produžetak.

U produžetku su se bolje snašli košarkaši Filipina koji su sasvim zasluženo stigli do prve pobede na šampionatu i prava je šteta što u prvom kolu nisu iznenadili Hrvate jer bi u tom slučaju imali šanse za plasman u osminu finala.

Ovako, Filipini se pobedom opraštaju od SP a ukoliko se dogodi da Portoriko savlada "kockaste" u večerašnjem duelu to bi značilo da će se u osminu finala kao trećeplasirana iz grupe "B" plasirati reprezentacija Senegala a Hrvatska bi u toj situaciji završila učešće na šampionatu pa bi Portoriko igrao u osmini finala protiv domaćina.

Ne propustite