SP - Turci nemoćni bez sudijske pomoći

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.09.2014.
16:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Ukrajine priredila je drugo najveće iznenađenje u dosadašnjem toku Mundobasketa u Španiji, pošto je u trećem kolu grupe "C" savladala aktuelnog viceprvaka planete.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Aktuelni vicešampion sveta doživeo je drugi poraz na tekućem Mundobasketu a da je Novi Zeland imao malo više sreće i taktičnosti u meču prvog kola Turska bi posle tri utakmice imala skor 0-3.

Prvi meč trećeg kola u grupi "C" pripao je reprezentaciji Ukrajine koja je Tursku savladala rezultatom 64:58 (13:13, 12:13, 16:13, 23:19).

Nesuđenog domaćina nadolazećeg Eurobasketa danas je do trijumfa vodio Aleksandar Mišula sa 19 postignutih poena, dok je na drugoj strani Omer Ašik bio najefikasniji sa 16 poena ali i neverovatnih 20 skokova!

Ukrajinci su tako stigli do druge pobede u grupi čime su dodatno zakomplikovali situaciju u društvu u kojem svi već vide Amriku na vrhu tabele posle pet odigranih utakmica.

Da dodamo još da Ukrajinu do kraja grupne faze takmičenja očekuju dueli sa Novim Zelandom i Amerikom, dok će se Turci za mesto u osmini finala (iz)boriti sa selekcijama Dominikanske Republike i Finske.

Ne propustite