SP - Ukrajina od gotovog napravila veresiju

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.09.2014.
16:47
Izvor: Sportske.net

Uprkos činjenici da SAD igraju u grupi "C" na SP u Španiji, mora se priznati da je upravo ta grupa najinteresantnija i najujednačenija na šampionatu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Na stranu to što će Amerikanci sasvim izvesno završiti na prvoj poziciji u grupi sa pet pobeda, između ostalih pet reprezentacija vodi se ravnopravna borba o čemu svedoči i rezultat prve utakmice 4. kola.

Reprezentacija koja je Srbiju porazom ispratila na SP u Španiji uspela je da ostvari prvu pobedu na Mundobasketu i to protiv sjajne Ukrajine koja je nastavila da prosipa teško "skupljeno mleko".

Umesto da pobedom stave tačku na plasman u osminu finala i drugu poziciju u grupi "C", reprezentativci Ukrajine doživeli su poraz rezultatom 73:61 (18:19, 18:11, 17:15, 20:16) pa sada ponovo ulaze u problem jer se u poslednjem kolu sastaju sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Reprezentaciji Novog Zelanda ovo je bila prva pobeda na šampionatu iako je protiv Turske bila na korak od nje.

"Kiviji" se u poslednjem kolu sastaju sa selekcijom Finske i lako se može dogoditi da taj meč odluči koja će od dve selekcije u osminu finala.

Dvojica najefikasnijih u današnjem duelu Novog Zelanda i Ukrajine bili su Kirk Peni sa 17 i Maksim Kornienko sa 15 poena.

Do kraja dana u grupi "C" sastaju se:

Amerika - Dominikanska Republika
Finska - Turska

Ne propustite