Španija - ''El Klasiko'' u finalu!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.06.2012.
22:18
Izvor: Sportske.net

Kao i u Srbiji, odluka o šampionu Španije pašće posle duela najljućih rivala. Posle Barselone, večeras je i Real izborio plasman u finale, pošto je u majstorici polufinala bio bolji od Kahe Laboral. Veličković ponovo prikazao sjajnu partiju.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Košarkaši Reala savladali su večeras na svom parketu ekipu Kahe Laboral rezultatom 76:69 i trijumfom od 3:2 u pobedama u polufinalnoj seriji izborili plasman u finale, gde će im rival biti Barselona.

Prva četvrtina nije nagoveštavala ovakav epilog, pošto su je gosti dobili sa deset poena razlike - 14:24. Međutim, Madriđani su do poluvremena uspeli da izjednače, a u nastavku su ipak uspeli da slome otpor gostiju.

Novica Veličković je ponovo prikazao odličnu partiju. Ovog puta upisao je 15 poena, za 19 minuta na parketu i bio je najefikasniji u svom timu. Na drugoj strani, Nemanja Bjelica nije bio na nivou ranijih partija. Upisao je samo dva poena za 16 minuta na parketu. 

Tako ćemo u finalu ipak gledati ''El Klasiko'', pošto je Barselona još sinoć izborila plasman u finale, posle 3:1 u pobedama protiv Valensije. Finalna serija počinje u sredu. 




Ne propustite