Spartak zatečen Marićevom ostavkom

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 10.09.2012.
15:21
Izvor: Sportske.net

Zoran Marić je iznenadio čitavu fudbalsku javnost u zemlji svojom odlukom da, nakon samo par dana po dolasku u Spartak, napusti klub.

fkspartakzlatiborvoda.com
fkspartakzlatiborvoda.com

Povezane vesti

Povodom ostavke trenera Marića, fudbalski klub Saprtak Zlatibor voda izdao je zvanično saopštenje koje prenosimo u celosti.

"Svi u klubu smo zatečeni i iznenađeni ovim nesvakidašnjim potezom, odnosno, ostavkom šefa stručnog štaba nakon samo tri dana boravka u klubu. Nikome u klubu nije jasno šta se desilo i koji su stvarni motivi za donošenje ovakve odluke.

Da li su oni strogo poslovne prirode ili su se ipak umešali i privatni razlozi.

Razlozi koje navodi, sada već bivši trener, su da je stanje u klubu loše i da nema poverenja u igrački kadar.

Stanje u klubu je stabilno i uprava kluba čini sve da ispunjava svoje obaveze prema igračima. Određena kašnjenja postoje, ali uzimajući u obzir situaciju u kojoj živimo i krizu, kašnjenja nisu alarmantna. FK „Spartak Zlatibor voda“ je stabilan klub i želimo da kažemo raznim dušebrižnicima da odustajanja nema i da ćemo se boriti za postizanje što boljih rezultata.

Što se tiče nepoverenja u igrački kadar, Zoran Marić, verovatno nije gledao tabelu od prošle sezone na kojoj stoji da je naš klub bio sedmi, a sa identičnim igračkim sastavom koji je u letnjem prelaznom roku pojačan sa Borkom Veselinovićem, Goranom Adamovićem, Slobodanom Novakovićem, Nikolom Poparom i Milenović Novicom. Uprava kluba veruje u igrački kadar sa kojim raspolažemo i stojimo potpuno iza svojih igrača. Znamo i verujemo da će se postizati boljii rezultati.

Duboko smo uvereni da trener nije uspeo da popamti imena svim fudbalerima za ova tri dana, a ne da se uveri u njihove igračke kvalitete, kao i u njihov potencijal. Ukoliko je uspeo da proceni igrače za samo tri dana onda je on trener za ozbiljne evropske klubove, a do sada u njegovoj trenerskoj karijeri nije bilo takvih klubova. Gospodin Marić je imao šansu da se dokaže u srpskom fudbalu, ali je ostao nedorečen. Mi smo verovali da ćemo da ispunimo zajedničke ciljeve i da ćemo jedni drugima pomoći u ostvarivanju ciljeva. Nažalost, pogrešili smo.

Ako se posle ovog saopštenja gospodine Marić oseti uvređenim mi stojimo na raspolaganju da nam objasni da li je ljudski i moralno da se povuče ovakav potez i da li se ovako nešto ikada desilo i da li smo mi učinili nešto negativno pa da povuče ovakav potez koji je uvreda za naš klub.

Smatramo da trener treba da bude pedagog i vaspitač koji će ličnim primerom i ponašanjem da postavlja standarde. Ovo što je sada pokazao, svakako, ne spada u okvire ponašanja koje želimo da vidimo u našem klubu i težićemo da ovu epizodu što pre zaboravimo.

FK „Spartak Zlatibor voda“ će i bez njega ostati institucija i očuvaće svoje mesto u srpskom fudbalu.

Uprava kluba će vrlo brzo postaviti novog šefa stručnog štaba koji će preuzeti dalju brigu o ekipi, a o čemu ćemo informisati javnost.“

Ne propustite