Spremna 'rampa' i za Ruse! (18:00h)

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.01.2014.
12:02
Izvor: Sportske.net

Posle startne pobede nad Poljacima, naši najbolji rukometaši imaće novo veliko iskušenje u borbi za plasman u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Rival je selekcija Rusije, a u slučaju nove pobede, ''Orlovi'' sigurno nastavljaju takmič

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Premijera protiv Poljaka nam je pokazala ono što smo manje-više i očekivali - fenomenalni Darko Stanić na golu, odlična odbrana, što je, uz određene propuste u napadu, ipak bilo dovoljno za važan trijumf.

Ova pobeda bi trebalo da smanji psihološki pritisak na naše igrače, koji je svakako postojao pred meč sa Poljacima, ali je jasno da selekciju Vladana Matića danas očekuje još jedna velika borba protiv Rusa koji posle poraza od Francuske u prvom kolu, u duelu sa ''Orlovima'' sigurno vide svoju šansu za iskupljenje.

Rusija je na ovo takmičenje došla u podmlađenom sastavu, ali to ne znači da njihov tim nema veliki kvalitet, pa će naši rukometaši morati ponovo da pruže sav svoj maksimum, kako bi se ostvarila nova pobeda kojom bi se plasirali u drugu fazu i već preneli dva boda u novu grupu.

Srpski reprezentativci odlično poznaju Ruse, igrali su protiv njih i u kvalifikacijama za ovo takmičenje i pobedili na gostovanju u ključnom meču za plasman na Evropsko prvenstvo.

To iskustvo će im svakako mnogo značiti, ali ono što će biti neophodno, jeste znatno efikasnija igra nego protiv Poljaka, kako bi se i Darko Stanić na golu koliko-toliko rasteretio.

Utakmica počinje u 18 časova, a u Grupi C još igraju Francuska i Poljska od 20 časova i 15 minuta.


Ne propustite