Spuštena zavesa u Francuskoj - Lion u Evropi, Sošo u drugoj ligi!

Autor: Darko Mitrović
subota 17.05.2014.
23:44
Izvor: Sportske.net

U Francuskoj je u subotu odigrano poslednje, 38. kolo Lige 1. U centru pažnje bile su borbe za plasman na evro-scenu, odnosno za opstanak.

Beta/AP Photo/Jacques Brinon
Beta/AP Photo/Jacques Brinon

Povezane vesti

Najubedljiviji je bio šampion, ekipa Pari Sen Žermena, koja je na pravi način stavila tačku na ovu sezonu, trijumfom na Parku prinčeva nad Monpeljeom rezultatom 4-0. Laveci i Ibrahimović u prvom, odnosno Lukas i Rabio u drugom poluvremenu doneli su ovu ubedljivu pobedu ''Svecima''.

Kad je u pitanju peto mesto, poslednje koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, uoči ovog, 38. kola, borbu su vodili Lion i Marsej.

Lion je imao bod prednosti i bila mu je neophodna pobeda u Nici i tim sa Žerlana je do tog opdlučujućeg trijumfa uspeo da dođe golom Konea, posle samo pet minuta igre - 0:1.

Milana Biševca nije bilo u sastavu Liona, dok je Nemanja Pejčinović u ekipi Nice svih 90 minuta odgledao sa klupe.

Za to vreme, minimalnu pobedu je ostvario i Marsej, i to na svom terenu protiv osvajača Kupa Gengana, a pobedonosni gol Ajua početkom drugog poluvremena slaba je uteha ekipi sa Velodroma - 1:0.

Što se tiče borbe za opstanak, jedina neizvesnost je bila oko toga ko će uz Valensijen i Ažaksjo sledeće sezone igrati u nižem rangu takmičenja.

Ubedljivim porazom Sošoa na svom terenu od Sent Etjena (0-3), i ta dilema je rešena, pa će se i Sošo preseliti u drugu ligu...

Na kraju, od srpskih internacionalaca na terenu su bili Miloš Krasić, koji je igrao od 31. minuta za Bastiju u remiju bez golova s Nantom, zatim Pavle Ninkov, koji je igrao je 70 minuta u pobedi Tuluza nad Valensijenom 3:1, a Dušan Veskovac bio asistent kod trećeg pogotka domaćeg tima.

Rezultati poslednjeg kola:

Bastija - Nant 0:0
Lorijen - Lil 1:4 (1:1)
Marsej - Gengan 1:0 (0:0)
Monako - Bordo 1:1 (0:1)
Nica - Lion 0:1 (0:1)
Pari Sen Žermen - Monpelje 4:0 (2:0)
Rems - Ren 1:3 (0:1)
Sent Etjen - Ažaksjo 3:1 (2:0)
Sošo - Evijan 0:3 (0:2)
Tuluz - Valensijen 3:1 (2:0)

Ne propustite