Sramotni penal pogurao Brazilce na startu Mondijala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.06.2014.
23:55
Izvor: Sportske.net

Brazil uspeo da osvoji sva tri boda na premijeri Mondijala pred svojim navijačima, ali će se o načinu na koji je to učinio, još dugo govoriti...

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Reprezentacija Brazila savladala je Hrvatsku večeras u Sao Paulu rezultatom 3:1, u prvom kolu Grupe A na Mondijalu, koji je večeras zvanično otvoren.

Nejmar je bio ključni čovek preokreta Brazila posle ranog vođstva Hrvatske, međutim, odluka sudije Nišimure da dosudi penal pri rezultatu 1:1 izazvaće dosta polemika.

Hrvaska je sjajno započela meč, od samog početka je delovala kao ekipa koja zna šta hoće i vrebala priliku da ugrozi gol domaćina.

I već u 11. minutu u tome su i uspeli. Ivica Olić je, tek koji minut posle jedne propuštene prilike, sa leve strane odlično centrirao ka Jelaviću, ovaj je samo okrznuo loptu, ali ona dolazi do Marsela koji nespretno reaguje i šalje loptu u sopstvenu mrežu - 0:1!

Brazilci su delovali nemoćno u tim trenucima, imali su inicijativu, ali bez pravih prilika za gol. A onda, u 29. minutu Nejmar je dobio suviše prostora na sredini terena, došao u priliku za šut na nekih dvadesetak metara, nekako traljavo šutirao, ali veoma precizno i Pletikosa je nemoćan - 1:1.

Do kraja prvog poluvremena videli smo još dve prilike za Brazilce, preko Oskara i Nejmara, ali su se Hrvati uspešno odbranili.

I u uvodnim minutima drugog poluvremena Hrvatska je delovala kao nešto bolji rival, imala je veći posed lopte, međutim onda je jedan naizgled bezazlen kontakt Lovrena i Freda u kaznenom prostoru Hrvatske okarakterisan kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Nejmar je preuzeo odgovornost da šutira sa bele tačke i uz dosta sreće je pogodio, jer je Pletikosa imao loptu na ruci - preokret za 2-1!

hrvatska

foto: beta

Hrvati su imali primedbi i na još dve odluke sudije Nišimure, posle nedosuđenog faula nad Srnom, kad je Luiz šutirao ka golu iz izgledne situacije, a onda je Oliću dosuđen faul nad golmanom Sezarom kada je Perišić u nastavku akcije poslao loptu u mrežu.

I onda sam finiš...

Najpre sjajna prilika za Perišića, koji je bio u odličnoj poziciji da u 90. minutu donese izjednačenje ''vatrenima'', ali je golman Brazila zaustavio njegov udarac, da bi zatim Oskar u sledećoj akciji sa dvadesetak metara otklonio sve dileme - 3:1, pobeda Brazila.

Brazil: Sezar, Dani Alveš, Silva, David Luiz, Marselo, Paulinjo (Ernaneš od 62.), Luiz Gustavo, Hulk (Bernard od 68.), Oskar, Nejmar (Ramireš od 88.), Fred.

Hrvatska: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko, Kovačić (Brozović od 60.), Modrić, Rakitić, Perišić, Olić, Jelavić (Rebić od 88.).

Ne propustite