Srbi traže "Domaćicu" od Hrvata

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 02.03.2013.
11:37
Izvor: Sportske.net

Manje od mesec dana ostalo je do duela Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za SP u Brazilu a iz susedne nam države stiže interesantna vest vezana za zahteve koji su imali iz našeg Fudbalskog saveza uoči pomenutog duela.

Screenshot: jutarnji.hr
Screenshot: jutarnji.hr

Povezane vesti

Meč visokog rizika koji se 22. marta igra u Zagrebu zahteva ozbiljne pripreme i u Hrvatskom fudbalskom savezu (HNS) su dobrano prionuli na posao.

Na "Maksimiru" su u rad puštene nove svlačionice u koje će među prvima ući i reprezentativci Srbije koji će uživati u komforu kakav se na prostoru bivše SFRJ retko viđa kada su fudbalski stadioni u pitanju.

"Orlove" će u Zagrebu sačekati svlačionica sa bazenom i plazma televizorom a ljudi zaduženi za organziaciju meča poslali su dopis našem Savezu u kome se zahteva spisak stvari koje je potrebno obezbediti našim fudbalerima i stručnom štabu.

Interesantno je da naši nisu imali nikakve prohteve kada je smeštaj, hrana i sigurnost u pitanju ali su u Hrvatskoj bili iznenađeni kada su "Orlovi" zahtevali da ih u svlačionici čeka 10 do 15 kutije svežeg keksa "Domaćica"!

"Ništa, baš ništa nisu tražili, sve je kao i pre bilo koje druge utakmice. Osim jedne stvari. Zatražili su da ih u svlačionici na dan utakmice čeka 'Domaćica' keks! Tako da ćemo im osigurati 10-15 kutija te slatke zanimacije" kazao je direktor stadiona "Maksimir", Miljenko Sakoman, za "jutarnji.hr".

Interesantno je da su isti zahtev pred gostovanje u Hrvatskoj imali i iz Fudbalskog saveza Makedonije što govori da na prostoru bivše Jugoslavije ima mnogo poštovalaca "Baninijevog" slatkog keksa.

Drugih "prohteva" iz FSS nisu imali a Sakoman je priznao da će "Orlovi" piti vodu koja se proizvodi u Hrvatskoj, za razliku od nekih drugih selekcija koje su donosile flaširanu vodu iz svoje zemlje.

Eto, da nije bilo utakmice sa Hrvatskom ne bismo znali čime se naši reprezentativci zaslade pre početka meča. Ne bi bilo loše da Hrvati budu široke ruke i "isprse se" sa 20-30 kutija "Domaćice" da naši fudbaleri siti izađu na teren i osvoje sva tri boda u Zagrebu.

Ne propustite