Srbija odmorna, spremna i koncentrisana za Italiju

Autor: Pavle Knežević
utorak 12.09.2017.
16:44
Izvor: Sportske.net

Kapiten i reprezentativci Srbije kažu da su spremni i da jedva čekaju duel sa Italijom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Reprezentativcima Srbije prijao je slobodan dan na Evropskom prvenstvu i sada spremno i koncentrisano dočekuju Italiju u četvrtfinalu takmičenja.

"Razvijali smo taktike koje spremamo za Italiju, sada ostaje da se odmorimo i sutra pokažemo koliko možemo", počeo je kapiten Milan Mačvan svoj "raport" novinarima u Istanbulu.

On je bio jako ljut posle pobede nad Mađarskom u osmini finala, ali sada kaže da je sve na mestu.

"Atmosfera je na zavidnom nivou, kao i uvek. Malo su se slegli utisci, pričali smo dosta, videli smo gde smo grešili, svi smo se složili oko istih stvari. Nadam se da se one neće ponoviti sad protiv Italije. To je to, ništa drugo. Mnogo su bitne utakmice, svi imaju šansu u 40 minuta. Moramo da odigramo najbolje što možemo", rekao je Mačvan.

Kapiten Srbije igra u Italiji i dobro poznaje sutrašnjeg rivala.

"Italija je jako talentovana, igra dugo zajedno. Nećemo imati šansu ako ih pustimo da igraju kako znaju. Moramo da igramo čvrsto protiv njih, da im branimo šut za tri poena. Belineli i Datome su ključni igrači, a tu je i Filoj. Za njega se kod nas malo zna, a on je sam prošle sezone zamalo doneo titulu Veneciji. A sve kreće od Melija. Da igramo timski jako i borba 40 minuta, to je putokaz", rekao je Mačvan.

On je istakao da je timu jako prijao dan odmora.

"Mnogo nam je prijao slobodan dan, da izađemo malo iz rutine. Nismo izašli ih hotela tri-četiri dana, što je rekao Sale, možda smo bili i prefokusirani na utakmicu protiv Mađarske. Bili smo napeti tako da je prijalo da odmorimo. Uradili smo teretanu, dosta smo pričali međusobno i to je to", rekao je Mačvan.

Prva Zvezda EP u Istanbulu je Bogdan Bogdanović.

"Možda i najteža utakmica na turniru, jer posle ove možete da dođete u šansu da se borite za medalju. Italija je nezgodna ekipa, igraju dosta bez lopte, atipično, sa pet niskih, mnogo preuzimanja... Moramo da se adaptiramo. Prijao je slobodan dan, odmorili smo se i osvežili, igramo sa punom snagom na utakmicu", rekao je Bogdanović.

Luiđi Datome je ranije rekao da Bogdanović mnogo voli velike utakmice.

"Volim i ja lično, a vole i svi ovde, čak i ljubitelji košarke. To je nekako najzanimljivije. Borba za polufinale, teška utakmica. Ja volim da se takmičim. Ne biram utakmice, ali ovde treba dodatne motivacije i koncentracije", rekao je Bogdanović.

Ne propustite