Srbija otišla po 'detelinu', za sreću na novom početku! (20.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.03.2014.
12:46
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije gostuje u Dablinu selekciji Republike Irske u prvom zvaničnom susretu pod vođstvom novog selektora i sa jasnom željom da trijumfom nad ostrvljanima krene u stvaranje pobedničkog duha pred početak kvalifikacija za EP 2016. godine.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Mnogo je početaka fudbal u Srbiji imao ali se mora priznati da je ovaj večerašnji poseban po tome što generacija igrača koji čine "Orlove" ima potencijal da dogura daleko na nadolazećem EP u Francuskoj, pod uslovom da se za njega kvalifikuje.

Upravo večeras za Srbiju počinju kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo, figurativno rečeno, prijateljskom utakmicom sa Republikom Irskom u Dablinu.

Dve reprezentacije poslednji put su se sastale 15. avgusta 2012. godine kada je u Beogradu bilo jalovih 0:0 pred šačicom navijača koji su se te večeri okupili na beogradskoj "Marakani".

Kako smo dočekali pripreme za početak kvalifikacija za odlazak na Mondijal tako su nam i prošle, nesložno, neefikasno i bez rezultata.



Da se tako nešto ne bi dogodilo u trenucima kada u timu imamo generaciju igrača koja poseduje nesporan potencijal da uklopljena u kvalitetnu celinu dođe do velikih rezultata, neophodno je da čitava nacija od večeras bude uz "Orlove" i njihovog novog selektora Ljubinka Drulovića.

Nećemo ovde o tome da je Drulović samo vršilac dužnosti jer, kako Bane Ivanović reče, selektor je selektor, i na svima nama je da ga poštujemo a na njemu da donese rezultate.

U obraćanju medijima pred večerašnji meč Drulović, Ivanović i Kolarov složili su se u oceni da duel sa Republikom Irskom treba shvatiti kao takmičarski a da je na navijačima i medijima da pruže punu podršku "Orlovima" na početku novog puta.

Posle svega rečenog, dovoljno je poželeti sreću reprezentaciji Srbije koja od 20 i 45 počinje borbu za odlazak na EP prijateljskim susretom sa Republikom Irskom u Dablinu.

Republika Irska - Ford, Vord, O'Šej, Vilson, Kolman, Mekgidi, Mekartur, Mekklin, Mekartur, Long, Volters

Srbija - Stojković, Basta, Ivanović, Biševac, Kolarov, Fejsa, Matić, Marković, Tadić, Tošić, Đorđević

Ne propustite