Srbiji pobeda za kraj

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.06.2013.
19:40
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila učešće na "Kalipski Kupu" u Belorusiji. Izabranice Marine Maljković savladale u Italiju u trećem meču i tako zauzele treću poziciju na pomenutom turniru.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Nakon poraza od Belorusije i Ukrajine, ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na "Kalipski Kupu" u Mogiljevu.

U poslednjem meču koji je selekcija Srbije igrala na ovom turniru savladana je Italija rezultatom 73:62 (25:13, 15:9, 15:16, 18:24). Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Jovana Rad sa 13 poena i 3 skoka.

To je drugi trijumf Srbije nad Italijom u poslednjih desetak dana jer je isti scenario viđen i na nedavno igranom "Trofeju Beograda".

"Turnir u Mogiljevu je bio još jači nego beogradski. Odigrali smo tri teške utakmice, u nezgodnim terminima, baš kao što nas očekuju na šampionatu u Francuskoj. Mogli smo da dobijemo bar još jednu utakmicu da je bilo više koncentracije u našoj igri. Ako smo u Beogradu naučili koliko je važan intezitet u igri svih 40. minuta, u Belorusiji smo uvideli značaj psihičke spremnosti. Najjači rivali sa kojima ćemo igrati na Eurobasketu, svaku grešku pa i najmanji pad koncentracije umeju žestoko da kazne" kazala je Marina Maljković sumirajući utiske sa upravo završenog turnira.

Reprezentacija Srbije se u subotu u prepodnevnim časovima vraća iz Belorusije. Pripeme se nastavljaju već u ponedeljak, a put na Evropsko prvenstvo u Francuskoj predviđen je za 13. jun.

Ne propustite