Srećni gubitnik je kiparski APOEL!

Autor: Miloš Marković
petak 30.08.2013.
09:50
Izvor: Sportske.net

Srećni gubitnik koji će ipak dobiti priliku da se takmiči u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope je kiparski Apoel.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Suspenzija turskog Fenerbahčea zbog nameštanja rezultata donela je mogućnost da jedan od gubitnika kvalifikacija za grupnu fazu, ipak dobije priliku da se nađe u žrebu za grupni deo takmičenja.

Podsetimo, Fenerbahče se ovog leta takmičio u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u plej-ofu ga je ukupnim rezultatom 5:0 eliminisao Arsenal. Turski klub je tako izborio pravo učešća u grupnoj fazi Lige Evropa, ali neće nastupiti u tom takmičenju zbog suspenzije.

Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je na dve godine Fenerbahče zbog nameštanja utakmica u domaćem prvenstvu. UEFA je zbog toga odlučila da upražnjeno mesto u grupnoj fazi popuni jedna od poraženih ekipa iz plej-ofa.

Nade koje su gajili naši klubovi su pale u vodu, klub koji će dobiti priliku da igra Ligu Evropa je kiparski AOPEL, odlučeno je jutros.

Izvlačenje se obavilo u Meridien Plaza hotelu u Monaku, a ime sprečnog dobitnika izvukao je Emet Maloun iz irskog 'Tajmsa' u društvu Đanija Infantina.

Inače, kiparski klub je u kvalifikacijama poražen ukupnim rezultatom 3:2 od strane belgijskog Zulte Varegema.

APOEL će se tako pridružili ostalim kvalifikantima koji će od 13 sati saznati svoju sudbinu.

UEFA je danas takođe odlučila i o tome ko će zameniti Bešiktaš. U pitanju je Tromzo, klub koji je u kvalifikacijama poražen od ovog turskog kluba. Na ovaj način, baš kao i APOEL, norveški klub će takođe dobiti priliku da se takmiči u grupnoj fazi Liga Evrope.

Ne propustite