Srpkinje za petu u nizu i polufinale EP! (17:00h)

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.06.2013.
10:42
Izvor: Sportske.net

Igrama na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, ženska košarkaška reprezentacija Srbije prethodnih dana je oduševila ovdašnju javnost. Novo veliko iskušenje sledi od 17 časova u Oršiju, gde će izabranice Marine Maljković voditi borbu za plasman u polufinale p

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Reprezentativke Srbije već su ostvarile zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu, obzirom da su posle dva startna poraza uspele da naprave niz od četiri vezana trijumfa i postanu prva reprezentacija u istoriji Evropskih prvenstava koja je u drugoj fazi ostvarila sve pobede, a da u taj deo takmičenja nije unela nijedan bod.

Pobede nad Letonijom, Belorusijom, Hrvatskom i Češkom svakako su podigle nivo samopouzdanja naših košarkašica, pa uz dosta optimizma dočekuju današnju borbu za polufinale protiv selekcije Italije.

Današnji rival nije nepoznat našim košarkašicama, obzirom da su se dva puta sastajale u pripremnom periodu i oba puta je slavila Srbija (73:53, odnosno 73:62).

Sudeći po ovim rezultatima, utisak je da više razloga za strah imaju Italijanke, ali selektor Marina Maljković poziva na maksimalnu ozbiljnost i oprez.

''I da smo ih pobedile  15 puta uzastopno, treba da to uradimo još jednom, sada kad je najvažnije. Moje igračice su dovoljno mudre i inteligentne da se ne opuste i da budu koncentrisane tokom čitavog meča'', poručuje Maljković.

Duel Srbije i Italije je prvi četvrtfinalni susret, počinje u 17 časova, dok se večeras igra i meč između Španije i Češke od 20 časova.


Ne propustite