Srpska poruka

Autor: Miloš Marković
nedelja 21.10.2012.
09:35
Izvor: Sportske.net

Dok se evropska javnost sladi incidentima iz Kruševca, iz Lazarevog grada, ali i cele Srbije dolazi jasna poruka – Srbija nije rasistička zemlja.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Dešavanja na utakmici između mladih selekcija Srbije i Engleske poslala su negativnu poruku Evropi koja našu zemlju poslednjih dana razapinje na stub srama.

Posledice sukoba, ali i rasističkih povika sa tribina mogle bi da budu ozbiljne, ali Srbija se ne predaje u svojoj nameri da dokaže da nije rasistička zemlja.

S tim u vezi, pred jučerašnji komšijski derbi između Napretka i Sloge iz Kraljeva na stadionu u Kruševcu osvanula je jasna parola koju podržavaju i članovi ovog prvoligaša, tamnoputi fudbaleri iz Gane, Mohamed Arif, Abraham Frimpong, kao i miljenik publike Obeng Regan.

Sva trojica jasno podržavaju činjenicu da “Kruševac nije rasistički grad”.

Pomenuta trojica su pred početak pomenute utakmice, u društvu gradonačelnika Bratislava Gašića i prvog čoveka kluba, Gorana Karića, izašla na teren i aplauzom pozdravili transparent koji je osvanuo na severnoj tribine, čime su pokazali da se u Kruševcu i Srbiji osećaju kao kod kuće.

Da je čitava pompa oko incidenata sa utakmice reprezentacija prenaduvana, svedoče i reči ostalih tamnoputih fudbalera i sportista koji su nastupali ili još uvek nastupaju u Srbiji.

Dobro je poznat stav Lamine Dijare, miljenika navijača Partizana, koji je izrazio želju da nakon okončanja karijere i živi u Srbiji.

Koliko su tamnoputi fudbaleri zadovoljni životom u Srbiji svedoći činjenica da je Obiora Odita, još jedan bivši fudbaler Partizana, postao i srpski zet, te da je Džozef Kizito svojoj ćerki dao srpsko ime – Vesna.

Srpska poruka je jasna, incidenti u Kruševcu ne oslikavaju pravo stanje stvari. Srbija jeste zemlja koja je tokom svoje istorije mnogo toga proživela, ali je uprkos mnogim patnjama uspela da sačuva ponos i dostojanstvo.

Krici upućeni od strane nekolicine ne prestavljaju krik nacije koja je na daleko poznata po svom gostoprimstvu.


Ne propustite