Srpski juniori ostavili Hrvate u šoku, sa ''Azurima'' za titulu!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.09.2012.
23:02
Izvor: Sportske.net, waterpoloserbia.org

Juniorska reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva posle velikog preokreta i trijumfa nad selekcijom Hrvatske u polufinalu.

smedia.rs
smedia.rs

Povezane vesti

Juniorska reprezentacija Srbije, pod vođstvom selektora Dejana Savića, savladala je večeras selekciju Hrvatske i izborila plasman u finale Evropskog prvenstva u Kanetu, gde će joj rival biti reprezentacija Italije.

Savićevi izabranici su do pobede došli u veoma uzbudljivoj utakmici, posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini koju su dobili rezultatom 4:0. Na kraju, 8:6 za Srbiju, po četvrtinama  2:2, 1:1, 1:3, 4:0. 

''Probudili smo se na vreme i pobedili. Italija je odlična ekipa ali mi nemamo šta da izgubimo. Ne zadovoljavamo se srebrom i ako budemo na nivou poslednje četvrtine možda se još jednom radujemo'', izjavio je Dejan Savić.

Srbija je igrala u sledećem sastavu; Vitorović, Obradović, Vasić 2, Miličević, Stojanović 2, Mandić 2, Rašović, Ranđelović, Eškert 2, Tanasković, Matković, Stojčić, Gogov.

U drugom polufinalu, Italija je posle boljeg izvođenja peteraca savladala Španiju sa 11:9. Posle produžetaka rezultat je bio 7:7.

Finale između Srbije i Italije na programu je u nedelju od 19:30h.

Ne propustite