Srpskim fudbalskim zvezdama lekcija u tenisu...

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.07.2013.
20:53
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji fudbaleri Partizana Dragan Ćirić, Savo Milošević, Gordan Petrić i Zoran Bata Mirković bili su deo srpske ekipe koja je gostovala u Sloveniji i odigrala revijalni teniski meč. Domaćini ubedljivo slavili.

tennispress.rs
tennispress.rs

Povezane vesti

Interesantan vikend imali su ljubitelji tenisa na severu Slovenije, jer su imali priliku da na delu vide nekadašnje fudbalske zvezde kako barataju reketima u egzibicionom meču protiv kolega iz Slovenije, u planinskom mestu Bovec, nadomak Kranjske Gore.

Boje Srbije u dvodnevnom nadmetanju branili su bivši internacionalci Dragan Ćirić, Savo Milošević, Zoran Mirković i Gordan Petrić, uz dvojicu članova Tenis pres kluba (Igor Miklja i Čedomir Šoškić) dok su na suprotnoj strani domaćini postavili mešovitu ekipu bivših fudbalera, odbojkaša i skijaša (Zlatoper, Kavčič, Čmak, Šulin, Mejač i Zlatoper).

Posle zaista velike borbe i interesantnih mečeva domaćin je rezultatski bio daleko bolji (7:2), ali svakako da su gosti imali svoje šanse, koje nisu iskorišćene, pa je rezultat mogao da bude daleko neizveniji.

Zoran Mirković je izgubio singl meč iako je u trećem setu u taj-brejku imao tri vezane meč lopte, baš kao i Igor Miklja koji je izgubio meč u kojem je u drugom setu vodio 5:2 i 40:0!

Sa ta dva singla, posle pobeda Sava Miloševića i Gordana Petrića gosti iz Srbije bi poveli sa 4:2, pa bi samo jedan poen iz igre parova bio dovoljan za konačnu pobedu.

Bez obzira na ove prilike, ekipa domaćina je pokazala zavidan teniski potencijal i pobednički pehar visoko uvis podigao je kapiten Dimitrij Šaulin.

Goste iz Beograda ugostio je prvoga dan gradonačelnik Tolmina, drugoga dana gradonačelnik Boveca, i uz prigodnu razmenu poklona dogovoreno je da se revanš ove dve ekipe odigra na terenima u Beogradu na jesen.

Ne propustite