Srpsko četvrtfinale?

Autor: Boris Jovanović
petak 13.01.2012.
08:48
Izvor: Sportske.net

Izvučeni parovi na Australijan Openu. Potencijalna mina za kralja Raonić u trećoj rundi, moguće četvrtfinale protiv Janka. Viktor će, ako želi da preživi prvu nedelju morati da savlada Gaela Monfisa. Federer i Nadal u drugoj polovini žreba, sa jednim od n

australianopen.com
australianopen.com

Povezane vesti

Đoković za zagrevanje ima Paola Lorencija, Italijana koji je izvan top 100 i koga je pobedio dva puta u karijeri, poslednji meč igrali su pre dve godine na Kvinsu.

Kralj će nakon toga na pobednika iz duela Kolumbijca Hiralda koji je takođe šljakaš i kvalifikanta, a prema žrebu, prolaz u drugu nedelju turnira tražiće protiv iskusnog Stepaneka, koji je 29. nosilac.

U osmini finala bi mogao da ga sačeka Endi Rodik koji je odigrao svoje najbolje dane, mada je recimo tu i Miloš Raonić, koji je verovatniji protivnik i potencijalna mina za Noleta.

U četvrtfinalu po žrebu ide na Davida Ferera, mada se mi nadamo u srpsku bitku za polufinale jer je u toj četvrtini i Janko Tipsarević.

Deveti teniser sveta prvog protivnika ima u uvek opasnom Tursunovu, protiv koga vodi sa 3:2 u pobedama. Prošle godine je izgubio u Japanu od ovog Rusa, ali ga je dobio u Moskvi.

U drugom kolu bi čekao boljeg iz duela domaćeg igrača Dakvorta i kvalifikanta, a u trećem verovatno Gaskea. Zatim sledi duel sa Davidom Fererom koji ne poklanja ništa. Ali, Janko ima mnogo samopouzdanja i treba očekivati dobre vesti iz Melburna.

U ovoj polovini žreba su Marej i Conga, to je projektovano četvrtfinale, a jedan od njih dvojice bi mogao da ide na Novaka u borbi za finale.

I Viktor Troicki je u Noletovoj polovini žreba, igraće na startu protiv nekadašnjeg teniskog kralja Huana Karlosa Ferera, sa kojim se nikad nije sastajao. Naš treći reket bi u slučaju pobede išao na Garsiju Lopeza, a već u trećem kolu bi ga verovatno čekao duel sa 14. nosiocem, Gaelom Monfisom.

Za četvrtfinale bismo gledali reprizu Rolan Garosa, sudar sa Endijem Marejem. Slobodno možemo da kažemo da je Viktor imao prilično težak žreb.

Nadal i Federer su u drugoj polovini žreba, I jedan i drugi čekaju rivala iz kvalifikacija, a na putu do projektovanog polufinala bi mogli da igraju sa Berdihom i Iznerom (Nadal), Fišom ili Del Potrom (Federer).

Turnir počinje u noći između nedelje i ponedeljka po našem vremenu.


Ne propustite