Šta će Zvezdi doneti Sa Pinto?

Autor: Boris Jovanović
sreda 20.03.2013.
09:28
Izvor: Sportske.net

Trka za titulu nemoguća misija, Portugalac treba da ostavi utisak u naredna tri meseca. Neće koštati klub ovog proleća, šta može da promeni u preostalih desetak mečeva u sezoni?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U Zvezdi veruju da će Sa Pinto prenuti ekipu, mada se on praktično ovog proleća bori za ugovor za narednu sezonu.

Angažovan je na tri meseca, u preostalim mečevima šampionata trebalo bi da pokaže svoje namere kada je u pitanju igra, rezultatskog pritiska nema, osim da se sačuva drugo mesto, pošto je Partizan nedostižan.

"Zvezda će igrati ofanzivan fudbal, taktiku biram u zavisnosti od igračkog kadra, ali najbliži sam formaciji 4 - 3 - 3", insistira na bokovima kao i svi Portugalci, Sa Pinto.

On je portalu redstarbelgrade.info rekao da želi lavove koji igraju ofanzivan fudbal.

"Pozitivni pritisak je nešto što me prati kroz karijeru, takav sam bio i kao igrač, to je moj temperament", dodao je novi trener Zvezde.

Biće plaćen blizu 200 000 evra, novac će obezbediti potpredsednik Tončev, u pitanju će biti donacija, dakle neće trpeti kasa.

Sa sobom Sa Pinto dovodi i pomoćnika Mutinja, koji je svojevremeno odbio ponudu Viljaša Boaša da mu bude desna ruka u Čelsiju. Pomenuti stručnjak imaće platu 3000 evra.

Zvezda bi dakle morala da promeni lice, više od rezultata boli igra, tu nije bilo nikakvog pomaka u odnosu na jesen. Veliki ispit biće i derbi iako on neće odlučivati ništa.

Verovatno će novi stručnjak praviti tim za narednu sezonu što je jedino logično rešenje u ovom trenutku. Ponovimo, ljude u klubu on mora da uveri da je rešenje i za naredni šampionat.

Ipak, kao i prethodnih godina sve će zavisiti od finansijske situacije...

Ne propustite