Šta je ljubav - iz Grdelice autostopom do Rena! Zbog svoje Zvezde...

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.01.2012.
22:50
Izvor: Sportske.net, redstarbelgrade.info

Osamnaestogodišnji Marko iz Grdelice veliki je navijač Crvene zvezde. Svojim letošnjim poduhvatom, uoči Zvezdinog gostovanja u Renu izdvojio se iz armije navijača crveno-belih.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Sa tri stotine dinara u džepu, ali i, pre svega, ogromnom voljom da ostvari svoj cilj i pruži podršku svojoj Zvezdi na evropskom iskušenju u Francuskoj, Marko iz Grdelice je, uoči prošlogodišnjeg poslednjeg nastupa beogradskih crveno-belih u Evropi, autostopom krenuo na svoje putešestvije u - francuski Ren!

Kroz Srbiju se lako snašao, a prvi problemi su počeli na hrvatskoj granici kada je ustanovljeno da nema povratnu kartu, ni novac za put kroz Hrvatsku.

Ipak, uz malo ''srpske snalažljivosti'', prepravivši olovkom zabranu koju su mu napisali, uspeo je da nekako preskoči tu prepreku.

Dalje kroz Hrvatsku nije imao problema, a na slovenačkoj granici je uspeo da se snađe zahvaljujući kamiondžiji iz Hrvatske sa kojim se odvezao do Trsta. Ovaj, kako za sebe kaže, komunikativni mladić zatim se snašao i za prevoz do Milana, odatle do Torina, gde je uspeo da uhvati voz za - Pariz.  

Naravno, kartu nije imao, ali nije ga bilo briga za visinu kazne koju su mu kondukteri napisali. Važno je bilo doći do cilja, koji je bio sve bliži...

U Pariz je stigao 24. avgusta u kasnim večernjim satima, a već ujutru imao je voz za Ren. Naravno, ponovo ulazi bez karte, sledi još jedna kazna od 112 evra, ali, kako kaže, jednog dana će, valjda, skupiti taj novac i platiti.

Dvanaest sati pre utakmice Ren - Crvena zvezda stigao je na odredište. Onda je sve bilo lakše, još kada je sreo prvu grupu Zvezdinih navijača, utakmica je za njega mogla da počne.

Zvezda je, kao što znamo, ubedljivo poražena (0:4), eliminisana je iz Evrope, ali ovom navijaču je od svega bilo najvažnije da tog dana bude uz voljeni klub.

O podvigu velikog zvezdaša Marka iz Grdelice možete pročitati više na sajtu redstarbelgrade.info.



Ne propustite