Šta je novo kod "čika - Crnog"?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 12.07.2012.
09:14
Izvor: Sportske.net

Ako se za Avrama Granta može reći da se bojao promena, čini se da dolazak Vladimira Vermezovića predstavlja pomak kako u pristupu tako i u novoj koncepciji tima.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Avram Grant je praktično potrošio proleće bez ikakvog pečata, kada je u pitanju tim. Nasledio je ogromnu prednost i praktično već osvojenu titulu, Partizan nije uspeo da unapredi igru, a tim je ostao isti, uz možda par novina, recimo vraćanje Babovića na mesto zadnjeg veznog igrača...

Ono o čemu se ćutalo je nedostatak discipline, naravno sve to izađe na videlo kad je kasno.

"Ne treba Srbinu dati toliku slobodu", rekao je nedavno Stefan Babović aludirajući na pristup Izraelca, verovatno stečen tamo gde se profesionalizam podrazumeva, u Engleskoj.

Vermezović je zategao stvari, uspostavio principe, a koliko će se takav pristup odraziti na teren, videćemo.

Veći doprinos dao je u timskoj koncepciji, vraćanjem Saše Ilića na mesto centralnog veznog igrača, čime je do maksimuma iskoristio najveće vrednosti koje kapiten poseduje, a one sigurno nisu trkački deo.

"Sa Ilićem i bez njega, Partizan se razlikuje", priznao je Vermezović.

Takođe, razrešio je pitanje prioriteta na bokovima u odbrani, jer će Aksentijević i Volkov biti neprikosnoveni, mada će se i konkurenti boriti za šansu. Rešio je da forsira Ostojića kome će to poverenje mnogo značiti, vratio je u život Stankovića, a sada i Marković deluje kao igrač na koga smo navikli u OFK Beogradu.

Marković po Vermezoviću nije špic, igraće desno, a videćemo kako će uklopiti, uz Stefana Šćepovića, ostale napadače.

Stiče se utisak da novi trener ne računa na Meda Kamaru, već je rekao da želi da vidi Afrikanca sa drugačijim pristupom, iako je tako nešto teško očekivati. To će biti još jedna promena, koja bi mogla da učvrsti koheziju u svlačionici.

Pripreme su završene, ne treba očekivati ni veća pomeranja u igračkom kadru, osim eventualno odlaska Tomića. U narednom periodu, jasno je da će biti forsiran i Ninković, koji je i na EP pokazao u dva meča da stasava u odličnog igrača.

Naravno, sve Vermezovićeve odluke su na ispitu vremena, to jest ocenu će mu dati rezultati...

Ne propustite