Šta Kosovo sme, a šta ne?

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.01.2014.
10:20
Izvor: Sportske.net, Sport

Posle najnovije odluke FIFA da se reprezentaciji Kosova dozvoli odigravanje prijateljskih mečeva, u FSS veruju da ''nijedna ozbiljna reprezentacija neće igrati takve utakmice''.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Kao što je poznato, selekcija Kosova neće moći da igra pod nacionalnim obeležjima, umesto toga na njihovim dresovima će morati da stoji zvezdica, a da ukoliko se to prekrši, celokupna odluka FIFA biće suspendovana.

Zbog toga, predsednik FSS Tomislav Karadžić veruje da će na Kosovu uopšte veoma teško naći rivale i za te prijateljske mečeve.

''Mislim da nijedna ozbiljna reprezentacija neće prihvatiti da igra takve utakmice bez nacionalnih obeležja, a ako i prihvati, to će više govoriti o tim reprezentacijama, nego o bilo čemu drugom'', objašnjava Karadžić u izjavi za ''Sport''.

FSS nije prihvatio predlog da Kosovo igra utakmice pod zastavom FIFA, ali ono što brine je da je i ova odluka Svetske fudbalske federacije privremena, a da će konačna biti doneta u martu.

Ipak, Karadžić veruje da Kosovo ni tada neće dobiti ono što traži.

''Bez obzira na sve pritiske, ne dolazi u obzir prijem Kosova u FIFA i UEFA, što znači da neće biti nikakvih zvaničnih utakmica'', uverava Karadžić.




Ne propustite