Šta se krije pod crno - belom jelkom?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 01.01.2012.
11:26
Izvor: Sportske.net

Partizan sa gorkim utiscima otišao na novogodišnje slavlje rastrzan između apsolutne dominacije u srpskom fudbalu i evropskog neuspeha. Ono što se dešavalo na kraju decembra dodalo sivu boju na 2011.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Partizanova godina može se podeliti na dva dela. Prvi, do leta, kada su crno - beli još živeli na lovorikama igranja u Ligi šampiona, ali i potvrdili dominaciju u domaćem fudbalu.

Dupla kruna je bila zalog za ogroman letnji optimizam navijača, pobeđena je Zvezda u šampionatu, eliminisana u kupu, pa su na stolu bile priče o novom plasmanu u elitu i stvaranju tima koji će biti sposoban da ispuni ambicije navijača.

Međutim, tim se gotovo raspao u prelaznom roku, Krstajić je sa terena ušetao u kancelariju, Savić je i pored zaklinjanja da nije na prodaju završio u Sitiju. Tokom leta je u Humskoj bilo prometno kao na autobuskoj stanici, stigao je čitav tim, novi Kleo (ili Tejgo) je postao Eduardo, kriza u odbrani je rešavana neplanski, stizali su igrači jedan za drugim, kako bi se krpile rupe.

Iznuđeni potezi i malo vremena da se stvori novi tim su rezultirali ispadanjem od Genka i Šamrok brukom posle koje su crno - beli ostali bez evropske jeseni.

Drmala se klupa Stanojeviću, na onom istorijskom upravnom odboru je bio pred smenom, ali ga je spasao Mladen Krstajić. U JSL, Partizan je daleko bolji od rivala, a +10 u odnosu na pratioce, praktično je rešilo pitanje prvaka. Međutim, jesenja serija nije izbrisala evropsku gorčinu, mučne su bile podele navijača i pust stadion, šampion jedne zemlje ne zaslužuje da igra u takvom dekoru.

Sve osim pobeda u domaćim takmičenjima u Partizanu su želeli da zaborave.

A onda, eksplozija. Konferencija za štampu Mladena Krstajića je bila okidač, eksplodiralo je bure baruta u Humskoj, direktor je smenjen, Stanojević je najavio ostavku, čim se vrati za "zimovanja" na Maldivima.

Na kraju 2011. Partizan je bez trenera, sa ogromnom prednošću, planom da stvori novi tim oko Lazara Markovića koji je najveći dobitak kluba u 2011. To je bio njihov poklon od deda - Mraza.

Međutim, sve što se dešavalo na kraju sezone je utiske svelo na sivilo, jer klub troši svoje ljude kao maramice. Najavljuju nova velika imena na klupi i čelu sportskog sektora, ali čini se da je ta lista sve kraća.

Šta mislite, šta su jutros crno - beli našli pod jelkom?

Ne propustite