Stamenković: ''Nema popusta za Kragujevčane!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.05.2013.
14:44
Izvor: Sportske.net, fksloboda.rs

Trener ekipe Slobode Ljubiša Stamenković naglasio da će njegov tim u subotnjem duelu sa Kragujevčanima odigrati maksimalno motivisano, na pobedu, bez obzira na činjenicu što su gostima neophodni bodovi u borbi za opstanak.

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

Poklonici najvažnije sporedne stvari na svetu u Užicu i Kragujevcu sa nestrpljenjem očekuju duel ova dva rivala u najvećem srpskom derbiju južno od Beograda.

Sloboda ima motiv da nastavi u pobedničkom ritmu, a gosti iz Kragujevca u slučaju poraza od naredne godine najverovatnije neće biti članovi elitnog ranga. Sloboda Point je u prošlom kolu zabeležila pobedu na gostovanju u Nišu i tu ne žele da stanu, cilj je pozicija broj 5, a u mečevima ova dva rivala prestiž i čast igraju veliku ulogu.

Trener Slobode Ljubiša Stamenković na ovom meču može da računa na najbolji sastav jer se u ekipu vraća i kapiten Jovica Vasilić, koji je zbog kartona propustio duel u Nišu.

''Željno iščekujemo subotu i duel sa velikim rivalom, imamo jak motiv da pred svojim navijačima u fantastičnoj atmosferi izborimo još jednu pobedu. Gostima 'gori pod nogama', ali na to se nećemo osvrtati, mi uvek igramo na tri boda, jako i ofanzivno, sa željom da dominiramo.

Imam na raspolaganju najbolji mogući sastav, verujem u ove momke, dokazali su čitave sezone da su pravi i da na fantastičan način reprezentuju svoj grad i klub, baš kao i naši navijači od kojih očekujem veliku podršku, jer ovo za nas nije običan duel, u pitanju je tradicionalni rivalitet ove dve ekipe'',
kaže Stamenković.

srpski el klasiko

Sve u klubu raduje i povratak u formu Vladimira Krstića, igrača koji je svojim golom Slobodi doneo tri boda sa gostovanja na Čairu.

''Mi nemamo rezultatski imperativ,ali imamo veliku obavezu da ovaj meč odigramo za navijače, za Užice, za Slobodu. Oni će pokušati da na našem stadionu uhvate poslednji voz za opstanak, ali mi ćemo igrati svoju igru, igru na 3 boda. Vratio sam se u dobru formu, očekujem da u subotu nastavim sa golovima, sve u cilju da našim vernim navijačima ulepšamo subotnje popodne i priredimo veliku radost našem gradu'', zaključuje Krstić.

Prošlogodišnji duel ove dve ekipe obeležila je odlična igra Slobode na gostovanju u Kragujevcu. Sloboda je slavila sa 0:2, golovima Ranđelovića i Purića. Veliko interesovanje vlada za ovaj duel, tako da se očekuju dobro ispunjene tribine Gradskog stadiona u Užicu.

Duel Slobode Point i Radničkog 1923 igra se u subotu od 17 časova.

Ne propustite