Stamenković: "Sloboda kao jedna velika porodica"

Autor: Miloš Marković
petak 22.02.2013.
12:40
Izvor: Sportske.net, fksloboda.rs

Harizmatični trener Slobode iz Užica izneo je svoju ocenu pripremnog perioda, kao i očekivanja pred nastavak sezone u Jelen Super ligi.

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

Ohrabreni dobrim rezultatima sa priprema, izabranici Ljubiše Stamenkovića sa mnogo optimizma ulaze u prolećni deo prvenstva.

Nakon završenih priprema na „Kipru“ ekipa popularnog 'Piskavca' u naredni deo sezone ulazi kao jedna velika porodica.

„Uspeli smo kao i prethodnih sezona na ukomponujemo fudbalske i ljudske kvalitete ovih momaka, tako da funkcionišemo kao jedna velika porodica.“, rekao je Stamenković.

Sloboda je tokom pripremnog perioda uspešno odigrala osam utakmica potiv kvalitetnih rivala.

"Pripreme su bile više nego uspešne, odigrali smo 8 pravih takmičarskih utakmica sa jakim rivalima, a moji momci su pokazali da mogu da se nose sa igračima poput Kanutea, Sičeva, Pavličenka, Ćorluke...“

„Sa mnogo optimizma ulazimo u nastavak sezone.“, izjavio je Stamenković za klupski sajt.

Ekipa Slobode u naredni deo sezone ulazi znatno ojačana.

Osim mladih fudbalera iz svog pogona, prvom timu se pridružio iskusni Delimir Bajić, uskoro stiže i reprezentativac Tadžikistana Davronov. U klub se takođe vratio i Kamerunac Tajou, a očekuje se odgovor FS Srbije oko registacije napadača Oleruma koji je tokom priprema zadovoljio ukuse trenera.

Inače, Sloboda prolećni deo sezone otvara protiv ekipe Spartaka iz Subotice.

„I Spartak i mi smo ekipe koje se jako dobro poznaju, godinama igramo u najjačem rangu, tako da tu nema mnogo nepoznanica.Uvek smo blizu jedni drugima na tabeli, imamo jedan pravi sportski rivalitet.“

„Naše dosadašnje duele karakteriše mali broj golova,očekuje nas dobar protivnik kojeg sa klupe odlično predvodi kolega Petar Kurćubić. Prve utakmice su uvek teške, očekujem veliku borbu, da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat,ostaje da vidimo.“, zaključio je trener Slobode.

Pomenuta utakmica u Subotici je zakazana za sredu, 27. februar, s početkom u 14 sati.


Ne propustite