Stamenković za ''Sportske'': ''Na pobedu u Zagrebu, to nam je 'biti il' ne biti'!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.03.2013.
13:04
Izvor: Sportske.net

Duel između Hrvatske i Srbije glavna je tema poslednjih dana u fudbalskoj javnosti na ovim prostorima. O centralnom fudbalskom događaju ovog proleća, za naš portal je, između ostalog, govorio i trener užičke Slobode Ljubiša Stamenković.

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

Ekipu Ljubiše Stamenkovića u subotu očekuje važan meč protiv Jagodine u Superligi, ali dan pre tog susreta, svima nama će pažnja biti usmerena na duel između reprezentacija Hrvatske i Srbije na Maksimiru.

Tim povodom, jedan od najuspešnijih superligaških trenera, koji je sa Slobodom ostvario odlične rezultate u poslednje dve sezone, za naš portal je izneo svoje viđenje ove utakmice, koju je nazvao ključnom za naš nacionalni tim u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo.

''Moramo da budemo uz našu reprezentaciju. I dalje imamo nadu da možemo da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo. Siniša i jeste došao na dve godine, sa ciljem da napravi dobar rezultat i da odvede našu reprezentaciju u Brazil.

Ovu utakmicu ne doživljavam samo kao jedan poseban meč sa Hrvatskom, već kao duel koji nam je ključni za plasman na SP. Neki nerešen rezultat nam ne bi odgovarao, ovo nam je praktično 'biti il' ne biti'. Mi moramo ići na pobedu, na sva tri boda, da
tako postavimo stvari, a da tokom meča igramo 'mirne glave'.

Mi smo neke važne bodove ispustili protiv Makedonije i Belgije, pa je zbog svega toga i naše trenutne pozicije na tabeli, ovaj meč sa Hrvatskom ključan za nas'', izjavio je Stamenković.

On nije želeo da se preterano bavi ''slučajem Ljajić'' i odlukom selektora Mihajlovića da ga zbog odbijanja da peva himnu, do daljnjeg odstrani iz nacionalnog tima.

''Svako ima pravo, pa tako i Mihajlović da vuče poteze i radi kako je po njegovom mišljenju najbolje. To je njegova odluka na koju je imao pravo'', zaključio je Stamenković.

Ne propustite