Stamenković za ''Sportske'': ''Sledeći cilj - Evropa!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.05.2013.
11:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri užičke Slobode imali su još jednu uspešnu superligašku sezonu, završili na petom mestu na tabeli, a iskusni stručnjak na klupi ovog kluba Ljubiša Stamenković veruje da je sledeća sezona vreme za dalji pomak - ka Evropi.

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

Pobedama nad Crvenom zvezdom na 'Marakani' i Smederevom u poslednjem kolu u Užicu, ekipa Slobode je na najbolji način okončala sezonu i još jednom potvrdila da je izrasla u stabilnog superligaša.

Ipak, obzirom da je već par sezona užički klub konstantno u gornjem delu tabele domaćeg šampionata, čini se da je sledeća sezona pravo vreme da se učini još jedan korak napred i pokuša da izbori i plasman u Evropu.

To mišljenje deli i šef stručnog štaba Ljubiša Stamenković, u izjavi za naš portal.

''Sloboda je već treću sezonu stabilan superligaš i slažem se sa ocenom da je vreme da se napravi iskorak ka Evropi. 'Proizvodnja', odnosno igrači na terenu su pokazali da kvalitet postoji, da mogu to da ostvare, ostalo je još da se stvore i određeni preduslovi finansijske prirode, jer svi znamo u kako teškim uslovima se radi. Slobodi ne treba mnogo, mi smo skroman klub i nadam se da ćemo u narednih mesec-dva uspeti da obezbedimo tu stabilnost i krenemo ka ostvarenju novih ciljeva'', izjavio je Stamenković za ''Sportske''.

Po završetku sezone aktuelan je prelazni rok, a Stamenković veruje da će okosnica tima ostati u Užicu.

''Mislim da bi ovo mogao da bude jedan od najmirnijih prelaznih rokova kad je Sloboda u pitanju. Velika većina prvotimaca je pod ugovorom, tu ne postoji problem, očekujem da će ostati u klubu, iako već postoje interesovanja za Tijaga, Vasiljevića, Pejovića, Kneževića. Ipak, ako ovaj tim ostane na okupu, uz par pojačanja moći će da napravi taj iskorak u narednoj sezoni'', ističe Stamenković.

Kad su u pitanju njegovi lični planovi, Stamenković veruje da će ostati i dalje na klupi Slobode, osim ako se ne pojavi neka ponuda koja bi mogla da bude i značajan korak napred u njegovoj trenerskoj karijeri.

''Mogu da kažem da ostajemo zajedno u ovom projektu, i samo ako se desi neka situacija da dobijem ponudu koja bi bila veliki iskorak u mojoj karijeri, moglo bi da se desi da odem, ali ovako, mi i dalje radimo kao da ću ostati duži period u Užicu'', zaključio je Stamenković u izjavi za ''Sportske''.

Ne propustite