Stariji Šarić ne štedi ni sina: ''Velika hrvatska košarkaška katastrofa!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.09.2017.
18:31
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Sećate se šta je Predrag Šarić govorio pre utakmice između Hrvatske i Rusije. Mnogi su zato jedva čekali njegovu reakciju posle 101:78 u korist Rusa.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Reprezentativci Hrvatske već su se vratili kući posle ubedljivog poraza od Rusije u osmini finala Evropskog prvenstva, a danas se tim povodom oglasio i nekadašnji hrvatski košarkaš Predrag Šarić, otac aktuelnog hrvatskog reprezentativca Darija Šarića.

Pre utakmice protiv Rusije, Predrag Šarić je bio veliki optimista, iako je naglašavao da bi više voleo da je na drugoj strani, na primer Srbija, ili Turska, nego Rusija.

Posle debakla, ostao je u neverici šta se sve dešavalo na terenu. Zato sada nikoga nije poštedeo kritika, pa ni svog sina Darija.

''Bolje me ne pitajte ništa! Nisam spavao celu noć. Sve je izgledalo kao velika hrvatska košarkaška katastrofa. Posebno igra u obrani i Darijeve minute. Delovao je 'zatvoreno', namušeno (namrgođeno).

Kao da ga je neko u hotelu pre utakmice silno naljutio. Ni meni ne želi ništa govoriti o svojoj igri. Zaista ne mogu dokučiti šta se dogodilo'', ističe Predrag Šarić, a prenosi ''Jutarnji list''.

Ipak, postoji nešto na šta mu se sin požalio pre utakmice sa Rusima.

''Dva dana pre utakmice požalio se da mu smeta atmosfera koja se stvorila oko reprezentacije u stilu da 'moramo osvojiti medalju'. Nije mu bilo lako jer su njega i Bojana udvajali već na prvom koraku.

No, nije li logično da se u takvoj situaciji otvara prostor za druge?!

Zašto on i Bojan kao priznate vođe ekipe nisu nekoga od saigrača uhvatili za prsa, zapretili mu na muški način!? Zašto to nije učinio Aco? Kao da je htenja i nacionalnog naboja bilo tek u tragovima'', naglašava Šarić.

On se ne slaže da je Rusija velika reprezentacija i da je toliko bolja od Hrvatske.

''Imaju sjajnog Šveda, kvalitetnog Mozgova, ali i nekolicinu onih koji su u CSKA tek 'vodonoše'.

A nama su se narugali. Baš kao pre dve godine Češka.

Prvenstveno zbog manjka motivacije. Da sam bio na parketu, ja bih igraču koji ne gine kazao, 'sidi na klupu ako ne misliš igrati'.

Kako tumačiti da Šveda trenira naš Orešković, koji ga zna u dušu, a da je on od naše obrane napravio privatno šetalište? Govorili smo o dobrom skautiranju, a Šved nam je u prva dva napada zabio dve trice'', zaključuje Predrag Šarić.
-

Ne propustite