Stefana Veljković: "U Londonu igramo za Srbiju!"

Autor: Bojan Jovanovic
ponedeljak 28.05.2012.
14:12
Izvor: Sportske.net

Srpska odbojkaška reprezentacija uspela je da se plasira na OI u Londonu 2012 savladavši Japan sa 3:2. Stefana Veljković podelila je svoje utiske sa kvalifikacionog turnira u Japanu za naš sajt.

Irena Tesovic
Irena Tesovic

Povezane vesti

Srednji bloker naše reprezentacije Stefana Veljković prezadovoljna je plasmanom naših odbojkašica na Euro.

"Fenomenalno! I pored svih problema  koji su nas zadesili, uspele smo da se plasiramo na Olimpijske igre. Tek sada, kada su se utisci malo slegli, shvatam koliko smo bile blizu ambisa i koliko je mentalna snaga svih igračica pojedinačno doprinela tome da na ivici eliminacije ne izgubimo glavu", rekla je Stefana.

Veljkovićeva je opisala kako je bilo u odsutnim trenucima meča protiv Japanki.

"Na 19:16 za njih u četvrtom setu, na tajmautu smo se pogledale i shvatile da nam čitava sezona staje u tih nekoliko poena. Setila sam se Vanje Grbića i njegove energije kojom je motivisao ostatak ekipe u Sidneju. Ne znam kako su se momci osećali u tim trenucima, ali mogu da kažem da smo mi, nakon tajmauta bile uverene da ćemo preokrenuti meč u našu korist. Na pola petog seta sam osetila da smo ih slomile njihovim glavnim oružjem a to je upornost".

"Igrale smo maksimalno jako od prvog do poslednjeg poena na turniru, ali samo tako smo i mogle jer je ulog bio izuzuetno veliki. Tek sada sledi ono pravo, ono o čemu smo sanjale nakon eliminacije sa prošlih igara u Pekingu. Želela bih da čestitam svim reprezentativkama koje su igrale u Japanu ali i posebno onima koje su povrede omele da budu sa nama.

U Londonu očekuje da ih zaobiđu povrede. Stefana tvrdi da će naše reprezentativke igrati jedna za drugu, za selektora i za naciju.

"Volela bih da u London odemo kompletne, zdrave i potpuno spremne. Sigurna sam da ako pružimo svoj maksimum, ni medalja nije daleko. Igraćemo u Londonu jedna za drugu, za našeg selektora i za našu zemlju dok nas noge budu nosile", zaključila je Stefana.

Ne propustite