Štimac: "Eduardo nije spreman!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.09.2013.
18:09
Izvor: Sportske.net

Selektor reprezentacije Hrvatske kazao je da Eduardo Da Silva nije spreman da odigra čitav meč u Beogradu i da zbog toga neće početi utakmicu na "Marakani".

index.hr
index.hr

Povezane vesti

Brazilac sa hrvatskim pasošem kazao je na današnjoj konferenciji za medije u Zagrebu da je potpuno spreman da počne duel sa Srbijom i da zna kakav je osećaj postići gol na "Marakani".

Nedugo potom oglasio se i selektor "Kockastih" Igor Štimac koji je demantovao Eduarda, rekavši da tamnoputi napadač nije spreman da odigra čitav meč te da ga zbog toga neće biti u timu na startu duela sa Srbijom.

"Eduardo osim pred utakmicu u Osijeku protiv Velsa nijednom nije bio spreman za 90 minuta, a kao selektor nikada takvog igrača neću staviti u igru od početka. Prema tome, ja vapim za spremnim Eduardom - on je naš najbolji realizator, to pokazuje njegov broj golova u odnosu na broj nastupa, ali treba mi Eduardo koji je spreman za 90 minuta" jasan je bio Štimac u izjavi za "Večernji.hr".

Što se tiče same utakmice sa Srbijom, Štimac je kazao da Mihajlovićev tim izgleda spremnije nego pred martovski okršaj na "Maksimiru" i da nema sumnje da Hrvatsku očekuje težak posao na "Marakani".

"Oni su u puno boljoj takmičarskoj formi nego što je bilo pred zagrebački duel. Vidimo i iz njihovog spiska da je selektor Mihajlović zakopao ratnu sekiru s Nemanjom Matićem koji je jedan od najboljih defenzivnih veznih igrača u Evropi. Prema tome, očekuje nas puno teži susret od onoga u Zagrebu. Moraćemo da pokažemo mnogo više energije i mudrosti u ovoj utakmici kako bismo došli do rezultata koji priželjkujemo" zaključio je Štimac.

Duel Srbije i Hrvatske igra se u petak sa početkom od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite