Štimac protiv svog bivšeg kluba

Autor: Miloš Marković
nedelja 21.10.2012.
08:24
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Banvita u nedelju dočekuju Olin u drugom kolu turskog šampionata, a jedan od najvećih aduta domaćih biće Vladimir Štimac.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Štimac je prošle sezone branio boje Olina, ali ističe da mu to neće predstavljati problem u velikom okršaju, uprkos rivalstvu dva tima.

"Potpuno sam spreman za meč. Proveo sam sjajno vreme u Olinu. Ipak, to nije Zvezda, pa neće biti nekih velikih emocija na utakmici. U pitanju je klub sa vrhunskim profesionalcima i sjajnim ljudima, gde sam stekao dosta prijatelja. Poštujem Olin kao organizaciju, isto kao i njihovog trenera koji mi je pružio priliku i verovao u mene. Očekujem punu dvoranu, pošto je rivalstvo Banvita i Olina veliko .", istakao je Štimac.

Na startu šampionata Turske, Banvit je izgubio od Anadolu Efesa sa 79:69 u neizvesnom duelu, dok je Olin startovao trijumfom nad ekipom Gaziantepa sa 75:56.

"U prvom kolu smo izgubili od Efesa, ali nezasluženo definitivno. Igrali smo protiv ekipe sa odličnim igračima i čak se tri puta vraćali u meč, ali mislim da na kraju nismo izdržali pritisak. Zato će ovo biti idealna prilika da upišemo prvi trijumf u novom šampionatu.", naglasio je Štimac.

Duel Banvita i Olina na programu je u nedelju od 16 časova po lokalnom, odnosno 15 po našem vremenu.

Ne propustite