Stišava se bura u niškom Radničkom

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.05.2012.
16:32
Izvor: Sportske.net, JUZNEVESTI.COM

Fudbaleri niškog Radničkog izdali su saopštenje za javnost posle protesta na startu meča protiv kraljevačke Sloge. Ipak, utisak je da se situacija polako smiruje, odnosno da je na pomolu dogovor sa upravom kluba.

juznevesti.com
juznevesti.com

Povezane vesti

U ime igrača, saopštenje je novinarima pročitao kapiten ekipe Zoran Vasković. U saopštenju se, između ostalog, navode i detalji o dugovanjima kluba prema igračima, a da je protest u meču protiv Kraljevčana bio ''znak upozorenja''.

''Najavom protesta smo hteli da skrenemo pažnju javnosti da smo nezadovoljni odnosom ljudi iz kluba jer smo ponašanjem, zalaganjem i mestom na tabeli zaslužili bolji tretman. U ovom trenutku nam duguju plate za mart i april, tri kirije, ugovorne obaveze i poslednji ciklus premija.

Ovo je protest do srede, očekujemo da imamo sastanak sa upravom i da definišemo dalji odnos sa njima. Imamo dva dana slobodno zbog praznika i od srede ćemo imati treninge'', naveo je Vasković detalje iz saopštenja.

Reagovala je i uprava kluba, najavom sastanka kojim bi trebalo da bude postignut dogovor.

''Plate redovno isplaćujemo, igrači znaju da plate nisu problem. Tačno je da se duguju dve stanarine za igrače koji nisu iz Niša. To će biti danas isplaćeno. Oko 75% ugovornih obaveza prema pojedinim igračima su izmirene početkom sezone i jedan deo na početku priprema. Mi ćemo do kraja sezone isplatiti dodatni deo ugovornih obaveza'', poručio je Miloš Simonović, gradonačelnik Niša i predsednik Skupštine kluba.

Ne propustite