Stojadinović: "Ja bih da vratimo Savića, ali..."

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.07.2013.
17:58
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović poručio je da bi u ovom trenutku najviše voleo da se u klub vrati Vujadin Savić ali da je njegova cena previsoka kao i u slučaju nekoliko štopera čija su imena dovedena u vezu sa vicešampionom Srbije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda uveliko traga za dvojicom štopera a svakoga dana po medijima se provuče po jedno ili dva imena nekih od igrača koji su interesantni klubu sa "Marakane".

Sportski direktor Zoran Stojadinović priznao je da postoji interesovanje za nekolicinu igrača na poziciji centralnog defanzivca ali i da do sada nije završen posao ni sa jednim od njih.

"Razgovaraću sa trenerom i zajedno bi trebalo da donesemo odluku ko je u ovom trenutku najbolje rešenje za klub. Mediji su licitirali sa mnogo imena, za neke smo zaista zainteresovani, za neke ne. Sva potencijalna pojačanja su fudbaleri koji imaju svoje karijere, izgradili su ime i prezime, tako da otpada mogućnost da bilo ko od njih dođe na probu" jasan je Stojanović.

Pre nekoliko dana je i Titus Brambl doveden u vezu sa dolaskom u Zvezdu ali je i Stojadinović u jednoj rečenici objasnio šta misli o takvim spekulacijama.

"Lično sam i za to da se u klub vrati Vujadin Savić. Međutim, on je igrač Bordoa, njegova cena je visoka, a stav uprave i sporskog sektora je da dovodimo samo fudbalere koji će biti u vlasništvu kluba i od čije prodaje kasnije možemo da ostvarimo finansijsku korist" istakao je Stojadinović.

Za sportskog direktora Crvene zvezde mnogo je realnija opcija da štoper bude doveden iz nekog od domaćih klubova a razlog je jezička barijera koja u tom slučaju ne bi postojala.

"Voleo bih centralnog beka iz domaćeg prvenstva, pre svega zbog toga što u tom slučaju ne postoji jezička barijera i što je period aklimatizacije brži i kraći u takvim slučajevima. Ali jedno su želje, a drugo mogućnosti. Štaviše, stranci su u ovom trenutku možda i jeftiniji na tržištu" kaže Stojadinović.

On je dodao da Omega Roberts radi sa ekipom i da čeka odluku Arbitražne komisije kako bi se sa njim završio posao oko potpisivanja ugovora.

Stojadinović je poručio da će još jedan štoper doći u Zvezdu u narednih šest dana ali i da nije realno očekivati da će taj igrač nastupiti u prvom meču drugog kola kvalifikacija za LE.

"Moguće je da se novi igrač pojavi u klubu već sutra, a nije isključeno da nam se priključi tek za pet ili šest dana. Sve zavisi od opcije za koju se odlučimo. Dovešćemo štopera pre 18. jula, ali je neobjektivno i nerealno očekivati da će on i nastupi na susretu drugog kola" zaključio je Stojadinović.

Sportski direktor vicešampiona Srbije dodao je da o odlascima može da se priča sve do kraja prelaznog roka i da nije isključeno da još neki prvotimac napusti "Marakanu" kao što su to učinili Uroš Spajić i Ognjen Mudrinski.

Ne propustite