Stojadinović: "Ne može i Dauda i novac"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.12.2013.
17:16
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović poslao je jasnu poruku UO kada je prodaja Abiole Daude u pitanju. Iako Nigerijca smatra ključnim igračem u timu Slaviše Stojanovića, Stojadinović priznaje da ne može "i jare i pare".

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Čekajući da Upravni odbor FK Crvena zvezda zaseda tokom predstojeće nedelje i da donese najvažnije odluke pred početak priprema za nastavak sezone, najveći broj pitanja koja su ovih dana postavljanja čelnicima kluba ticala su se statusa Slaviše Stojanovića ali i promena u igračkom kadru.

I dok su neki već dobili odrešene ruke u traženju nove stredine a drugi traže drugačiji način da odu sa "Marakane", Abiola Dauda jedan je od retkih koji bi tokom zimskog prelaznog roka mogao da bude prodat i da se na njemu dobro zaradi.

Prethodne nedelje u Ljutice Bogdana stigla je ponuda Genčlerbirligija koji je ponudio 1.000.000 evra za Nigerijca kome klub trenutno duguje oko 90.000 evra i koji bi uskoro mogao da zatraži raskid saradnje pred Arbitražnom komisijom FSS, čime bi Zvezda ostala bez igrača i eventualne zarade.

U takvim okolnostima ne treba da čudi rezon Zorana Stojadinovića koji indirektno sugeriše da bi možda bilo bolje prodati Daudu i zaraditi novac koji bi mogao da posluži za isplatu dela dugovanja ostatku igračkog kadra ali i za dovođenje pojačanja.

"Jedinu ponudu za sada smo dobili za Daudu od Genčlerbirligija i o tome će da odlučuje Upravni odbor kluba. Gledano sa sportske strane, Dauda je ključan igrač za Zvezdu, nije isto sa njim i bez njega. Kritikovan sam zbog njega zato što sam ga ja doveo, ali on je prosto nezamenljiv. Međutim, ne može i jare i pare..." objasnio je za "Novosti" Stojadinović.

Iz izjave sportskog direktora može se zaključiti da bi najbolje rešenje bilo da se Daudi isplate zaostala dugovanja a da potom bude prodat za sumu od 500.000 do 1.000.000 evra.

Kako je rečeno, Upravni odbor imaće poslednju reč a odluka će biti donesena kada se napravi uvid u trenutnu finansijsku situaciju koja nije ništa bolja no u trenutku kada je novo rukovodstvo došlo u klub.

Ne propustite