Stojanović diskreditovan među igračima?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 13.10.2013.
10:28
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde ne beleže očekivane rezultate na startu nove sezone a jedan od razloga za to je što Slaviša Stojanović, iako se tvrdi suprotno, nema podršku čelnika kluba, čime je i kod igračkog kadra pomućena slika o njegovim kvalitetima i autori

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Slaviša Stojanović doveden je u Crvenu zvezdu tokom leta kao zamena za Rikarda Sa Pintua koji je posle drugog dana priprema shvatio da neće moći da se izbori sa problemima u klubu te je brže bolje uhvatio prvi let za Portugal.

Slovenac je od prvog dana morao da radi pod nesvakidašnjim okolnostima. Tim je sklapan kako je "radna grupa" želela i kada je uspevala da se dogovori oko dovođenja igrača, ali se nakon tri poraza iz osam mečeva u JSL sav teret svaljuje na pleća čoveka koji sedi na klupi.

Pritom Slaviša Stojanović iz kola u kolo izgleda kao glineni golub po kome svako ima pravo da ospe paljbu, da ga "smenjuje" i ostavlja u klubu, pa nije ni čudo što slovenački stručnjak nema neophodno poštovanje među fudbalerima.

"Pokušavam da se distanciram od toga i da držim koncentraciju isključivo na rad. Imam 15 godina karijere i borbe za vrh iza sebe, i na klupskom i na reprezentativnom nivou. Mnoge stvari znam i mnogo toga mi je jasno. Priče su nezgodne zbog igrača, jedan dan me gledaju jednim očima, a sutradan drugim" objašnjava Stojanović i dodaje,

"Trudim se da radim svoj posao najbolje, a šta je ostalima u glavama to ne mogu da znam. Trudim se da me to sve što manje opterećuje" ističe strateg crveno-belih.

Stojanović je već nekoliko puta bio viđen na izlaznim vratima "Marakane" ali je ipak zadržan na klupi Crvene zvezde, premda se čini da mu nije ukazano poverenje, već čelnici kluba nisu znali šta bi uradili kada bi "najurili" Slovenca.

"Posle poraza od Voždovca i Čukaričkog pozvao sam predsednika, sportskog direktora i potpredsednike da nađemo rešenje i da vidimo šta je najbolje u interesu kluba. Ako sam ja najveći problem, onda se zna, stvar je jednostavna" poručuje trener Crvene zvezde.

Jasno je da se Stojanović bori sa vetrenjačama u Crvenoj zvezdi i da trenutni rezultati nisu pravo merilo njegovih trenerskih kvaliteta.

Nema sumnje da i Slovenac snosi veliki deo odgovornosti ali je izlišno govoriti o tome kako je isključivo on kriv što Zvezda posrće i već sada izgleda da neće biti kadra da prekine dominaciju Partizana.

Ne propustite