Stojanović: "Ne shvatam priče o poklanjanju titule!"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 02.03.2014.
22:08
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Trener Crvene zvezde, Slaviša Stojanović, tvrdi da ga čudi 'filozofija' onih koji tvrde da će crveno-belima neko pokloniti titulu. Slovenac tvrdi da zbog takvog načina razmišljanja srpski klubovi imaju očajan učinak u Evropi.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Najtrofejniji fudbalski klub u Srbiji zaseo je na lidersku poziciju na tabeli JSL posle prvog prolećnog kola i neuspeha dve vezane pobede nad Javorom i Jagodinom.

Srbija se ponovo deli na one koji "čekaju titulu" i one koji "ne daju titulu" a trener Crvene zvezde ističe da je začuđen 'filozofijom' onih koji tvrde i misle da će Zvezdi biti poklonjena titula.

"Niko nam neće pokloniti titulu! Ne znam po kojoj filozofiji i s kojim pravom neko može to da pomisli. Takav način razmišljanja treba da menjamo. U Evropi prolazimo kako prolazimo, jer se bavimo takvim stvarima, a ne fudbalom" rekao je Stojanović za "Novosti".

Slovenački trener na klupi Crvene zvezde nalazi se od početka tekuće sezone a posle višemesečnog rada na "Markani" stekao je utisak da se "večiti" previše veličaju, čak i kada ih neki drugi tim nadigra i zasluži pohvale.

"Ovde svako svakog optužuje i kao da ne može da se desi da Zvezda i Partizan izgube neku utakmicu. Odmah se piše i priča da smo mi katastrofa. A možda je taj drugi tim bio dobar. I to treba priznati, a ne odmah optuživati" ističe Stojanović.

Nije tajna da je argument onih koji tvrde da će Zvezda osvojiti titulu to što je najuticajniji političar u zemlji veliki navijač kluba iz Ljutice Bogdana ali to trenera crveno-belih za sada ne dotiče.

Stojanović tvrdi da se sa takvim stvarima prvi put susreo u Srbiji ali je i dalje uzdržan od komentara.

"Nisam naviknut na takve stvari, ali moraću izgleda da se naviknem da se boj bije i izvan igrališta. Neću da trošim energiju na to i nadam se da neće doći trenutak kada ću morati da reagujem. Ovde pojedine stvari dobijaju dimenzije za koje ne mogu da nađem pravi izraz" zaključuje slovenački trener.

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju borbu za titulu duelom sa Napretkom iz Kruševca a potom slede mečevi sa Radničkim iz Kragujevca i gostovanje Donjem Sremu u Pećincima.

Ne propustite