Stojanović: "Pobeda, bez obzira na probleme"

Autor: Beta Beta
sreda 17.07.2013.
13:51
Izvor: Beta

Strateg Crvene zvezde Slaviša Stojanović nije u potpunosti zadovoljan stanjem u kome se ekipa trenutno nalazi ali veruje da će pozitivan naboj koji se oseća u timu biti dovoljan da se uspešno prebrodi prva prepreka u kvalifikacijama za LE.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da ekipa, pred utakmicu drugog kola kvalifkacija za Ligu Evrope, nije na nivou na kom bi trebalo da bude, ali da je to normalno s obzirom da je prošlo malo vremena od kada je preuzeo tim.

"Ekipa nije na nivou gde bih ja hteo da ona bude, ali malo vremena je prošlo od mog dolaska, tako da je to normalno. Igrači su sve treninge do sada obavili kako treba, svi su davali sve od sebe i u vazduhu se oseća pozitivan naboj i želja za dobrim rezultatom", rekao je Stojanović na konferenciji za novinare u Beogradu, pred meč kvalifikacija sa islandskim IBV, kojom crveno-beli otvaraju svoju sezonu.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 20.30 na svom stadionu igraju sa islandskom ekipom IBV, prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Nista neće doći preko noći, neće odmah biti sve super, ali tu smo da radimo. Ipak, očekujem dobru utakmicu, spremali smo se za ovo", dodao je on.

Stojanović je naveo da nema zdravstvenih problema kod igrača i da su svi spremni za duel.

"Najveća dilema biće u veznom redu. Luka Milivojević je veoma blizu odlaska iz kluba i još ne znam da li će igrati, a što se tiče Miloša Ninkovića on je vrhunski igrač, razgovaraćemo o njegovoj fizičkoj spremi i ne vidim razlog zašto ne bi igrao. Najveći problem je sa štoperima, tu imamo trojicu mladih igrača i ne bežimo od toga da na toj poziciji moramo da pojačamo konkurenciju", rekao je on.

Trener Zvezde kazao je da je IBV klasična skandinavska ekipa i da je dobro upoznat sa takvim fudbalom.

"U njihovoj igri nema velike kombinatorike, igraju na duge lopte i traže mnogo prekida, gde su veoma nezgodni. Nismo uspeli da dobijemo snimke poslednje dve utakmice jer na stadionu nije bilo kamera, ali smo preko naših trenera koji rade na Islandu došli do potrebnih iinformacija", rekao je Stojanović i dodao da IBV ima igrača koji specifično izvodi aut, što može da bude problem za Zvezdu.

Na pitanje novinara u kojim segmentima Zvezda može da bude bolja nego u prethodnom periodu, Stojanović je naveo "presporu transformaciju iz odbrane u napad, mnogo pasova na stranu i prekide".

"Za početak nije dobro da se mnogo stvari vežba odjednom, ali će to sve zavisiti od rezultata", rekao je on.

Duel sa IBV-om biće prvi za fudbalere Crvene zvezde u predstojećoj sezonu. Meč se igra na "Marakani" i počinje od 20 časova i 30 minuta uz direktan prenos na nacionalnoj televiziji.

Ne propustite