Stojanović: "Sledi krvav rad bez strahova i alibija"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.07.2013.
13:16
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović sumirao je utiske sa priprema u Sloveniji i istakao da nema mnogo vremena do početka sezone, te da ga ne treba uludo trošti na strah i alibije već samo na "krvav rad".

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde završili su centralni deo priprema u Sloveniji i vratili se u Beograd, gde će do prvog meča drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope pokušati što bolje da se uigraju.

Strateg crveno-belih zadovoljan je početkom rada sa timom iako smatra da tek predstoji pravo upoznavanje sa karakterom svakog fudbalera.

"Solidan je utisak, otprilike znam kom igraču odgovara koja pozicija. Naučio sam kako se svaki igrač zove, jer bilo je puno fudbalera na pripremama. Radili smo sve po planu što se tiče fizičkih stvari iako je u nekim trenucima bilo izuzetno teško organizovati trening, ali takva je priroda posla i tu nema mnogo kukanja. U ovom trenutku je najvažnije da što manje pričamo, a što više radimo jer kasnimo praktično na svim poljima" rekao je Stojanović po povratku iz Slovenije.

Kada je u pitanju trenutni sastav tima, trener Crvene zvezde apostrofirao je poziciju štopera kao najkritičniju i jednu od onih koju što pre treba popuniti dovođenjem novih fudbalera.

Pored toga, Stojanović je kazao da treba sačekati detaljne analize povrede koju je zadobio Đorđe Rakić a onda, eventualno, razmisliti o dovođenju još jednog špic igrača ako je povreda ozbiljna.

"Igrači na poziciji štopera su u ovom trenutku prioritet. Naravno da su nam potrebna pojačanja i u veznom redu. Dogodila nam se i neplanirana situacija, povreda Rakića, ukoliko se ispostavi da je ozbiljnija, moramo razmisliti i o toj poziciji" ističe Stojanović.

Kako je pred fudbalerima Crvene zvezde još dve nedelje rada do prve zvanične utakmice u novoj sezoni, Stojanović je imao jasnu poruku za sve igrače. Alibija nema, samo krvavog rada.

"Nemamo vremena za strah, za alibije, za opravdanja, mi moramo samo da radimo, i to krvavo. Što više energije potrošimo na traženje nekakvih alibija, to je lošije po nas. Moramo zbog veličine kluba i armije navijača koja željno iščekuje nastavak prvenstva, da budemo što spremniji" jasan je trener Crvene zvezde.

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće svoj prvi takmičarski meč u novoj sezoni 18. jula kada će se sastati sa boljim iz dvomeča islandskog IBV-a i ekipe Toršavn sa Farskih Ostrva.

Ne propustite