Stojanović za petama Zengi i Pižonu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.03.2014.
21:42
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović nalazi se pred devetom uzastopnom pobedom na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba što su pre njega, u novijoj Zvezdinoj istoriji, uspevali da učine samo još Valter Zenga i Vladimir Petrović Pižon i neprikosnoveni Slav

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Slovenački trener koji je u Crvenu zvezdu došao nakon ostavke koju je naprasno podneo Rikardo Sa Pintu na početku priprema za početak tekuće sezone, nalazi se pred devetom vezanom pobedom u ulozi šefa struke našeg najtrofejnijeg kluba.

Pobeda koju je Crvena zvezda ostvarila u subotu, protiv Napretka (4:1), bila je osma u nizu, čime se Slaviša Stojanović izjednačio sa svojim prethodnikom koji je pre "derbija odluke" imao isto toliko pobeda sa Zvezdom.

Stojanovićev niz počeo je tokom jesenjeg dela sezone, pobedom koju je Crvena zvezda ostvarila u 11. kolu protiv "večitog rivala"!

Od 2. novembra 2013. godine i trijumfa nad Partizanom (1:0), crveno-beli su redom tukli još Rad (0:1), Slobodu (4:1), OFK Beograd (1:2), Vojvodinu (2:1), Javor (2:1), Jagodinu (0:2) i Napredak (4:1).

Ukoliko lider Jelen Superlige u subotu, u okviru 19. kola domaćeg šampionata, savlada Radnički 1923. iz Kragujevca, biće to deveta vezana pobeda Crvene zvezde pod vođstvom Slaviše Stojanovića, čime će Slovenac izjednačiti ranije nizove koje su pravili Valter Zenga i Vladimir Petrović Pižon.

Prethodnici Slaviše Stojanovića uspevali su da vežu po devet pobeda sa Zvezdom, samo je Italijan nakon tog niza osvojio titulu a Pižon bio smenjen već posle prvog neuspeha protiv Metalca kojim je prekinut tadašnji nalet crveno-belih.

Stojanović se nalazi u posve različitoj situaciji. Čak i da veže devetu pobedu u nizu, ta impozantna cifra neće mu doneti ništa drugo do poravnjanja na lestvici sa Zengom i Pižonom, a to je u datom trenutku Zvezdi najmanje bitno.

Mnogo je važnije to da li će crveno-beli uspeti da bez greške odigraju prolećni deo sezone i eventualnim nizom koji će imati dvocifren broj pobeda uspeti da se domognu trofeja koji već šest godina krasi vitrine stadiona u Humskoj.

Kada je lista najuspešnijih pobedonosnih nizova Crvene zvezde u 21. veku u pitanju, kolo vodi neprikosnoveni Slavoljub Muslin čija je ekipa od februara do juna 2000. godine vezala 17 pobeda!


Duel Crvene zvezde i Radničkog 1923. na programu je 15. marta sa početkom od 17 časova.

Ne propustite