Stojanovića opet 'boli glava' zbog defanzivaca!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.03.2014.
10:38
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije "skockao" je tokom zimske pauze odbranu koja je bila ključni problem tokom jesenjeg dela sezone ali su Slavišu Stojanovića već nakon dva prolećna kola dočekali novi problemi sa defanzivnim igračima.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Lider Jelen Superlige tokom dana bi trebalo da kompletira redove pred nastavak prolećnog dela sezone povratkom reprezentativaca koji su u sredu imali obaveze u svojim nacionalnim timovima.

Trener Slaviša Stojanović imaće dva dana da pripremi finese za duel sa Napretkom ali su se od početka sedmice pojavili novi problemi u igračkom kadru i to na pozicijama koja su i tokom jeseni pravile najviše problema crveno-belima.

Iskusni defanzivac Saša Cilinšek neće moći da bude registrovan za prolećni deo sezone, čime je stvoren problem po pitanju rezervne varijante na poziciji desnog beka.

Kapiten mlade reprezentacije Marko Petković zbog toga neće imati adekvatnu zamenu u slučaju da bude sprečen da nastupi a upravo bi to moglo da se dogodi na predstojećem duelu sa Kruševljanima. Desni bek ima manje probleme sa povredom pa se na "Marakani" nadaju da će moći da zaigra protiv Napretka, jer Jovan Krneta nije u kombinaciji za tim do daljnjeg.

Mladi defanzivac, koji bi mogao da nastupa na poziciji desnog beka, ponovo je ostio bol u mišiću i lekari su mu preporučili strogo mirovanje u naredne dve nedelje. Krneta će na kontrolu tek 20. marta pa ako rezultati budu dobri sledi mu povratak u takmičarski ritam.

Ako se svemu rečenom doda da je i Savo Pavićević rovit, i da zbog toga nije počeo jučerašnji duel Crne Gore i Gane, a jedini rezervni štoper u datom trenutku je Novak Martinović.

Odluka da Darko Lazić ode na pozajmicu u Spartak za sada se čini kao loša jer Slaviša Stojanović praktično nema rezervna rešenja u defanzivnoj liniji pa ni stavljanje Migela Arauha u takmičarski pogon ne deluje kao nemoguća opcija iako Peruanac nije prošao pripremni period.

Fudbaleri Crvene zvezde sastaće se sa Napretkom u okviru 18. kola JSL u subotu, sa početkom od 18 časova.

Ne propustite