Stojanovićev glas razuma...

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.05.2014.
11:10
Izvor: Sportske.net

Euforija koja se podiže među navijačima Crvene zvezde na pomen šampionske titule naljutila je prvog čoveka kluba i trenera Stojanovića koji su, čini se, jedini spremni da zvezdaškoj javnosti skrenu pažnju na podatak da su za titulu neophodna još tri boda

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Najtrofejniji srpski klub nalazi se pred 26. šampionskom titulom na koju se u Ljutice Bogdana čeka skoro sedam godina.

U takvoj konstelaciji stvari ne čudi što navijači i zvezdaška javnost uveliko planiraju proslavu i šalju šestogodišnju dominaciju "večitog rivala" u arhivu, ali je pozitivno to što euforija nije uhvatila glavne rukovodioce kluba i trenera Stojanovića.

Sudeći prema rečima Slaviše Stojanovića, predsednik Dragan Džajić i on kao trener ljuti su zbog činjenice da se Zvezdi stavlja trofej u ruke u situaciji kada klub tek treba da odradi svoj posao na terenu i stavi pečat na uspešan prolećni deo sezone.

"Kao predsednik Džajić, i ja sa ljut što se danima u prvi plan gura proslava titule, kao da je samo pitanje sa koliko golova ćemo pobediti OFK Beograd. Vidim da je prisutna slavljenička atmosfera, ali mi treba prvo da pobedimo" objektivno rezonuje Stojanović.

Činjenica je da su navijačka prepucavanja oko toga kako se Partizanu "otima" titula a Zvezdi "poklanja" zatrovala i zaslepila navijače Crvene zvezde koji ne shvataju da u 90 minuta sve može da se preokrene na stranu Partizana.

"Delije" su izgleda zaboravile utakmicu sa Donjim Sremom iz jesenjeg dela šampionata kada je na proslavi pola veka "Marakane" ekipa vodila rezultatom 2:0 a na kraju primila gol u sudijskoj nadoknadi i ostala bez dva boda.

Zbog toga rezonovanje Slaviše Stojanovića treba uzeti kao jedino ispravno jer slovenački stručnjak ima pravo što, za razliku od većine zvezdaša, ne želi da "skida pantalone dok ne ugleda more".

Onima koji ne dele njegovo mišljenje trebalo bi postaviti samo jedno pitanje, kako ćete se osećati ukoliko u subotu uveče OFK Beograd odnese bod sa "Marakane" a Partizan iz Subotice donese čitav plen?

Ne propustite