Stojanovićeva enigma - Koga za desnog beka?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.03.2014.
18:34
Izvor: Sportske.net

Trener vodeće ekipe na tabeli JSL našao se u kompleksnoj situaciji pred duel sa Radničkim 1923. iz Kragujevca. Povrede defanzivaca i suspenzija Marka Petkovića dovele su do toga da Stojanović nema adekvatno rešenje na poziciji desnog beka.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu popodne dočekuju Radnički 1923. u okviru 19. kola Jelen Superlige a trener domaćeg tima ni ove nedelje nije bio pošteđen problema sa povredama i suspenzijama igrača.

U takmičarski ritam vratio se oporavljeni Miloš Ninković ali su se kadrovski problemi pojavili u zadnjoj liniji tima.

Slaviša Stojanović od početka prolećnog dela sezone ne može da računa na povređenog Jovana Krnetu, a mladom štoperu na listi povređenig igrača nedavno se priključio i Novak Martinović.

Prethodne nedelje Marko Petković dobio je žuti karton u duelu sa Napretkom pa je zbog nagomilavanja javnih opomena mladi reprezentativac primoran da narednu utakmicu odgleda sa tribina.

Ako se uzme u obzir da Saša Cilinšek, koji je trebalo da deluje kao rezerva na poziciji desnog beka, nije registrovan i nema pravo nastupa, Stojanović se našao u ozbiljnom problemu pred nadolazeći duel sa Radničkim.

"Imamo nekoliko alternativa za Petkovića na poziciji desnog beka. Videćemo nakon treninga danas popodne za kakvo rešenje ćemo se opredeliti. Takođe i Pavićević i Kehlar su lakše povređeni dok su problemi Martinovića i Krnete kompleksniji" rekao je na današnjoj konferenciji za medije Slaviša Stojanović.

Trener Crvene zvezde na raspolaganju ima četvoricu klasičnih štopera i dvojicu levih bekova. U pitanju su Kelhar, Pavićević, Jovanović, Arauho, Mijailović i Nenadić.

Ukoliko se Stojanović odluči za opciju da Sava Pavićević stavi na poziciju desnog beka, to bi značilo da bi na štoperskoj poziciji došlo do rokade. Mesto pored Dejana Kelhara bilo bi povereno jednom od dvojice tinejdžera, Migelu Arauhu ili Vukašinu Jovanoviću koji je u četvrtak prekomandovan u prvi tim. Mesto po levoj stani standardno bi zauzeo Nikola Mijailović.

Još jedna od mogućih opcija Slaviše Stojanovića jeste i slanje Nejca Pečnika na poziciju desnog beka! Reprezentativcu Slovenije nije strana ta pozicija jer je u mladoj reprezentaciji Slovenije igrao baš uz desnu aut liniju u defanzivi.

U tom slučaju štoperski tandem Kelhar - Pavićević ne bi morao da bude rastavljan ali će konačan odgovor na izgled poslednje linije u duelu sa Radničkim morati da se sačeka do subote u 16 časova.

Utakmica Crvena zvezda - Radnički 1923. igra se u subotu sa početkom od 17 časova.

Ne propustite