Stojke i Jojić vratili Partizan na vrh!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.10.2013.
16:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana nastavili su za njih sjajnu tradiciju u mečevima protiv Jagodine pod Đurđevim brdom. Crno-beli na kraju ubedlčjivo trijumfovali, ali čini se da je ključni trenutak meč bio odbranjen penal Stojkovića u 30. minutu. Ostatak meča obeležio

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U derbiju devetog kola Superlige, Partizan je kao gost savladao Jagodinu sa 3:0 i tako se vratio na čelo tabele, sada sa dva boda više od Čukaričkog.

Jagodinci, koji u pet prethodnih mečeva protiv Partizana na svom stadionu nisu uspevali da postignu ni gol, krenuli sa ambiciozno, angažovano, odmah su imali lepu priliku, kada je Stojković odlično intervenisao.

Usledio je period igee kada je Partizan preuzimao inicijativu, ali onda u 30. minutu penal za Jagodinu! Ostojić je igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Damjanović je preuzeo odgovornost, šutirao, ali Stojković brani, ostaje 0:0! Samo dva minuta kasnije stiže kazna za Jagodince u režiji Miloša Jojića, koji je prihvatio loptu na levoj strani, umakao Tomiću i poslao loptu u suprotni ugao - 0:1.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a tek što je počelo drugo poluvreme, rezervista Nemanja Petrović koristi sjajnu asistenciju Jojića i duplira prednost crno-belih- 0:2!

U nastavku meča, po jedna stopostotnma prilika na obe sdtrane, Živaković nije uspeo da savlada Stojkovića, a Kojić na drugoj strani Đuričića.

U finiš meča Partizan je ušao bez isključenog Ostojića koji je dobio drugi žuti karton 81. minutu, ali je samo dva minuta kasnije Kojić postavio konačnih 3:0. Ponovo je Jojić bio u ulozi asistenta i uz golmana Stojkovića najzaslužniji je za ovaj trijumf crno-belih.

Jagodina:
Đuričić, Milinković (od 86. Šušnjar), Tomić, Živanović, Projić, Ranđelović (od 70. Cvetković), Damjanović, Mitošević  (od 53. Lepović), Arsenijević, Đurić, Pešić.

Partizan:
Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov, Đemba Đemba, Ilić, Jojić, Ninković (Kojić od 70.), A. Živković (Petrović od 49.), Fofana (Gulan od 75.).

JSL - 9. kolo

OFK Beograd - Radnički 1923 2:3 (0:2)
Javor - Rad 1:2 (0:2)
Donji Srem - Čukarički 1:1 (0:0)
Vojvodina - Sloboda 1:2 (1:1)
Crvena zvezda - Novi Pazar 5:1 (3:0)
Voždovac - Spartak 0:1 (0:0)
Napredak - Radnički Niš 1:1 (0:1)

Nedelja:
Jagodina - Partizan 0:3

Tabela:
Partizan 20, Čukarički 18, Crvena zvezda 16, Vojvodina 16, Radnički Niš 14...

Ne propustite